Asta da placebo

Cand mi-a spus Ioana ca vor canta Placebo in Romania reactia a fost, zic eu, cea a unui om normal. Adica un fel de "fugi ma de aici". Mi-a luat ceva pana sa incep sa cred ca nu-i o farsa bine pusa la punct. Why so paranoid, you ask? Pai de obicei sunt asa cand e pe punctul de a se intampla ceva incredibil, ceva dupa care nu indrazneam nici macar sa tanjesc pentru ca parea muult prea intangibil. Placebo inseamna adolescenta pierduta, inseamna sexualitate incerta, inseamna dramele cliseistice si revolta sfidatoare impotriva a...pretty much anything and anyone. Inseamna multe pentru mine si pentru multi altii din vremurile alea oarecum recent apuse. Nu stiu daca vreo alta formatie a reusit sa exercite o fascinatie atat de bolnavicioasa asupra mea. Si daca by saying that ma incadrez in randul milioanelor de oameni who do, fatalitate, so what. In momentul de fata Placebo sunt ca o relatie terminata dar de care iti aduci aminte cu placere. Legatura s-a erodat treptat, sentimentele au scazut din intensitate dar le-au luat locul altele, de dragul.. nostalgiei pentru nostalgie..sau asa ceva. Pfft, mi-e greu sa fiu coerenta cand scriu despre asta.

Si revenind la my paranoia in reverse, de cand am acceptat ideea ca Placebo are actually going to come, ma gandesc la toti factorii posibili si imposibili care ar putea strica un vreun fel concertul. Sunt atatea variante dar eu stau si le disec/amplific/ pe toate. Asa ca pana pe 13 August am ce face. Ah si tin sa mentionez dorinta-mi arzatoare de le adresa cateva vorbe de duh organizatorilor. Concertul ba se tine, ba nu se tine, afisele de-abia apar prin oras, biletele se gasesc in locuri incerte, numarul lor fie nu se stie, fie penduleaza pe la cifra de 5000. Pana si spectacolele alea cu miss piranda 2014 cred ca sunt organizate mai bine. In fine, sa nu ne lasam prada gandurilor negre.

Aproape fiecare melodie de la ei imi inspira un moment clar conturat. Sau o persoana. Uite cateva.

Pure Morning- prima melodie ascultata in Expiratul din Vama
Commercial for Levi- Baiatul in dungi
Then the Clouds Will Open for Me- Doc
Centrefolds- Fester

Every you, every me a fost si ramane una din melodiile mele preferate, de corazon as putea spune. Inseamna cam toata perioada liceului, insumeaza cam toate ranile cicatrizate si, culmea, de fiecare data cand o ascult, imi place just as much.




In concluzie, Placebo ar putea sa intre pe scena and just sit there, o sa-i ador oricum.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

Anonim spunea...

da, e fabulos ca vin desi in primele zile de la veste a fost un haos total de informatii (numai bun de cursul de psihologie sociala a lui chelcea :P)din cauza metropotam.ro. multumita lu' orange, future's bright, future's black-eyed. pacat ca in deschidere canta ocs, care n-au nici o treaba cu placebo :(

iulian,
chestionabil.ro

utopic spunea...

uite nici nu stiam de opening act(s). presupun ca au gandit in termeni de "varianta cea mai putin nefericita". as long as they do come, as fi indurat si blondy in deschidere. desi da, e oarecum neplacut, oarecum romanesc.

Anonim spunea...

ocs Ana.

Anonim spunea...

doar nu puteau sa cante cei de la vaduvaBOB :)eniuei, concertele fara opening-acts are more awesome :P

iulian

utopic spunea...

Ioana, probleme de familie, ce sa fac

Iulian, iti multumesc ca existi, acum stiu ca 5 (CINCI !) oameni citesc asta

Anonim spunea...

well, you'd better thank the kitschy but somehow funny yahoo 360 for that :P
cititori putini e si de bine, inseamna ca e un blog de nisha :)

iulian,
http://blog.360.yahoo.com/iulian_fecioru

Anonim spunea...

loooooooool blog de nisha...

Anonim spunea...

Ti-ai pregatit unghile si batista?