Anomalii animaliere

Trebuie sa contrabalansez cumva dulcegaria precedenta asa ca voi relata una din intamplarile de ieri. Trezita de la 7, trecuta pe la facultate (unde am acumulat iarasi nervi cat sa-mi consum doi ani din viata), deci irascibila, ma opresc in fata unei casute (taraba/ ghiseu/ ghena) RATB ca sa-mi fac un abonament si sa intru in legalitate, ca un cetatean onest si cu simt civic ascutit ce sunt. Ii ofer doamnei carnetul de student plus bani plus un "va rog frumos" si primesc peste 5 minute urmatoarea replica: "nu e vizat pe anul asta, du-te fetito si nu ma mai deranja degeaba". Needless to say ca pe un ton de florareasa meets zarzavagioaica. Incerc sa-i explic politicos ca anul incepe la 1 octombrie pentru aia de-au reusit sa termine liceul. Mi se raspunde sa plec odata si sa nu mai insist ca n-o intereseaza. So i snapped. Reproduc o mica parte:

Eu: In primul rand ar trebui sa fiti mai amabila.
Ea: Cum indraznesti sa spui asa ceva? Nesimtito!!
Eu: Nu e vina mea ca nu v-a placut cartea. Nu imi faceti nici un favor, asta e slujba dumneavoastra.
Ea: Ce vrei sa spui cu asta? Ca sunt proasta, a?! Obraznico!! Nesimtito!!! Pleaca de aici!!
Eu: Cred ca aveti o problema de competenta medicala.

Ma rog, dupa care a intervenit vanzatorul de la dugheana de langa si mi-a spus ca e nebuna, s-o las in pace, moment in care a inceput sa urle la el si am plecat, nu inainte de a-i promite ca she hasn't seen the last of me. Trebuie sa ma enteresez unde si cui si cum o reclam.

Pe aceasta tanti de mare finete si profesionalism o intalniti la chestia ratb din statia de 79 din Romana, cum mergi inspre Victoriei. Lua-mi-as odata permisu sa mi-l iau. Dar despre asta, intr-un episod viitor.

11 comentarii:

Gogu Kaizer spunea...

Trebuia sa-i rupi fashu'.

Ioana Manescu spunea...

Pai n-ai rezolvat nimic. Ele trebuie amenintate cu o lege inventata de tine pentru ca nu ai cum sa stii toata hartogaraia si nici ea. Or sa se inmoaie un pic, dupa care perseverezi cu un limbaj din dictionar, or sa inceapa sa-ti puna intrebari, tu vei continua cu polologhia si vei termina fraza cu "Auzul de drept se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 15 ani. La noi in tara nu exista inchisori de femei, deci presupun ca o sa va faceti pedeapsa in Islam". Moment in care se va um, cum sa zic, caca pe ea pentru ca varsta nu-i permite emotii si iti va da abonament cu toate ca ca carnetul tau nu e vizat de ani de zile.

Ioana Manescu spunea...

abuzul zic

Anonim spunea...

mama ioana.. vorbesti mult si prost. mi-ai stricat tot filmul


oricum, a fost tare post-ul..

aquashark spunea...

ratb nazis :D

Ţugurlan spunea...

Vreai permis. Adik poa' ai masina? Adik, vreai sa fii prietena mea? :)

Ţugurlan spunea...

Am uitat să întreb: ce maşină s-ar putea să ai? :)

utopic spunea...

..et omnia vanitas, tugurlane.

Ţugurlan spunea...

Păi ia o tricicletă atunci! :P

Anonim spunea...

Am colegi la facultate, care pentru doua beri de caciula, ar fi furat-o pe duduie cu tot cu toneta :D :D

utopic spunea...

si cum ar fi ramas cu lupta necontenita pentru adevar, lumina si dreptate? a?!