Leapsa

Dana a incercat sa-mi spuna ca mi-a aruncat mortu-n gradina, insa nu m-am prins. De la o vreme am impresia ca orice replica aparent simpla si lesne de priceput ascunde ceva de mare complexitate si invers. Call it subliminal clumsiness.

Asa, revenind la sarcina de mi-a fost inseminata in uteroblog, doresc a mentiona de la bun inceput ca n-ai cum sa mai dai raspunsuri inedite, pentru ca a trecut prin prea multe maini. Still, hai sa dau si eu cu subsemnatul.

1. Trei locuri care imi plac in Bucuresti.

- O piateta mai mult sau mai putin secreta. Nu stiu sa explic unde e..adica de fapt nu vreau. E foarte frumos, mai ales seara pe la 7-8. Si daca faci imediat dreapta ajungi la casuta la care visez. Dar nici despre ea nu vreau sa dau detalii.
- Muzeul Satului, dimineata
- Calea Victoriei mi se pare ceva magic, nu stiu de ce. Parca se da o lupta continua intre vechiturile ascunse prin gangulete si magazinele lucioase care o incarca inutil.

2. Trei locuri pe care le detest in Bucuresti.

- Mc-ul din Romana pentru ca acolo nu se mananca niciodata, doar se zace si se studiaza trecatorii.
- Mall-urile, in special duminica pe la 4-5, cand la ultimele etaje se aduna familioane de arabi/tigani/cocalari/toate amestecate si unesc cate 16 mese, isi cumpara mancare fina de la fast food-urile de acolo si stau in mall pana li se termina digestia.
- traseul tramvaiului 21, pe care il stiu pe dinafara


3. Patru localuri in care imi place sa ies cu prietenii.

Ei, aici eu am o mare problema. Nu prea gasesc locuri care sa-mi placa dar nici n-am mai cautat de ceva vreme, ce-i drept. Incerc totusi sa pomenesc cateva.

- canapeaua (oricui); o mentiune speciala ii revine lui Mix, mereu primitoare si cu frigiderul arhiplin.
- Planter's pentru ca desi nu e tocmai genul meu, imi aminteste de o perioada anume si mereu fac baldabac in butoiul cu melancolie.
- take it to the streets: de obicei ma opresc in mai multe locuri, pentru ca nu pot sa stau mai mult de o ora undeva.
- ceainarii

*mi se va reprosa ca n-am trecut Expiratul aici, insa adevarul e ca ma aflu intr-un proces de renovare mondena, daca pot sa-i zic asea. Pastrez un atasament fara de locurile in care obisnuiam sa merg, insa nu prea mai pot sa calc pe acolo. In schimb merg in locuri oarecum noi insa nu ma implic emotional.


4. Trei lucruri pe care un occidental (urban) nu le-ar intelege la Bucuresti.

- puhoiul de shaormarii
- nonsalanta cu care oamenii arunca si arunca si arunca pe jos si pe sus si peste tot
- traficul infernal si nesimtirea functionarilor publici

5. Cel mai de fitze cartier.

Nu stiu, nu sunt sigura ca inteleg cerinta. Cartier de fitze as in manifestari concrete (vezi vila portocalie, mujer de facut curat, nevasta blonda, copii la scoala franceza, masina foarte mare sau foarte mica) sau fitze as in cele displayed de catre aia de-si duc traiul acolo? Ca daca ar fi a doua varianta, gasim peste tot, si ala din colentina moare de foame dar isi cumpara mobil de 10 bulioane ca na..


6. Cel mai urat cartier.

Candideaza multe, si toate au o uratenie aparte asa ca ar fi injust sa declar un castigator absolut.

Gata, am scapat. Aleg sa fiu injurata de: Mix, Gogu, Yoli. Stiu ca o sa incercati sa va fofilati insa ma voi simti profund ofensata! Parca ar fi oracol.

6 comentarii:

Anonim spunea...

c ai mah ku scoala franceza?...

utopic spunea...

ies numai drogati rasfatati de acolo. sau eu numai d-aia am cunoscut.

Sandra G spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sandra G spunea...

da mai, dar unii drogati rasfatati sunt ok... si eu am terminat scoala franceza :D

utopic spunea...

jur ca mi-ai trecut prin minte cand scriam vorbele cu pricina, insa m-am gandit ca esti exceptia care confirma regula ;) pot sa accept un drogat sau un rasfatat, cu ele combinate am probleme

Sandra G spunea...

hehe, chill, probabil ca ai dreptate... acu' 6 ani cand am terminat eu era altceva, astia de care zici tu nu existau aproape de loc. am observat o schimbare deja la generatiile imediat de dupa mine si imi inchipui ca acum scoala aia a devenit la fel de fitzoasa ca liceul american sau alte astea. trist oameni buni, trist :)