Where is the love?

Is it just me sau in ultima vreme s-au uratit blogurile? Numai informatie seaca, ciuntita sau vopsita in leopard. De fapt nu numai asta e problema, parca si blogurile care erau odinioara inflorite si parfumate au decazut. Conteaza traficul, link-urile catre tine, faima, femeile si masinile luxoase. Nu, nici asta nu cred ca e principala problema. Pur si simplu a devenit o rutina si oamenii nu mai scriu cu placere, indeplinesc un soi de obligatie impusa tacit. Asta fara sa iau totusi in discutie blogurile proaste, pentru ca da, indiferent de ce ar spune some people, exista si din astea, ca oricum blogul nu prea are o valoare intrinseca.

E ca hartia igienica: daca e prea subtirica, iti intra dejtu in popou, daca e prea aspra te zgarii si tot neplacut e. Si inca o chestie. Va rog din tot sufletul sa abandonati post-urile de genul "sa mai scriu sau nu? oare ma iubiti au ba? incotro se indreapta acest blog?". Cu riscul de a deveni moralizatoare, it's just you and the fucking blog, si oricum totul conteaza mult mai putin decat iti/va imaginati. Mai nou toti penduleaza, toti au simt critic ascutit, toti il citesc pe zoso (sau daca nu il citesc, spun ca nu il citesc), toti au un grupulet mic de fellow-bloggers slash mini-groupies care nu fac decat sa-i adanceasca in greselile facute. Cat mai mult, cat mai repede, cat mai prost.

Nu incerc sa revolutionez eu nimic, constat doar ca pana si cand vine vorba de bloguri trebuie sa fim romani 100%. Astazi nu am gasit un singur post demn de a fi citit. Mi-a placut doar cel scris de irene, insa nu am o stare tocmai propice pt chestii mai soft. Mai cautam sau ne resemnam?

Hai sa dau totusi niste sfaturi:
- daca nu il poti face frumos, macar nu-l fa urat
- nu mai inventa probleme, prin simpla formulare practic le dai nastere
- spala-te pe dinti mai des
- retrage-te cat inca esti in semi-glorie, nu astepta sa te manance viermii in public

Inca o chestie pe care mi-e lene sa o inserez in articolas asa ca o scriu aici, m-a palit adineauri ideea, cand citeam blogul lui kozz( il gasiti in blogroll under "hai sa haidem", refuz sa maculez integritatea acestui post cu trimiteri catre el/ea/ei/ele) : blogurile tinere sunt dragute tocmai prin greselile facute si prin aerul de ingenuu cu ochi albastri si mari. Nu mi se pare normal ca dupa ce le citesc sa ma intreb imediat "oare cat va dura pana il strica?". Si se pare ca dureaza din ce in ce mai putin. Bai fratilor, daca un amarat de blog nu puteti tine in frau, cu altele mai grele ce va faceti?

Poate e vina mea, poate exista bloguri bune dar m-am atasat eu de alea proaste(sau devenite asa) si tot sper sa-si revina.

Gata, am terminat. Ma simt mai bine. E misto sa faci pe desteapta.

9 comentarii:

Anonim spunea...

haidi bre, adica nu-ti placu ca mi-am facut asigurare??
mai are omu` si treaba :))
maine recuperez

utopic spunea...

tu sa taci, iuda!

bine ca m-ai pus acuma la coada, ca pe repetentul clasei asezat mereu in ultima banca.

Anonim spunea...

femeiel...niciodata multumite...acum e bine??

utopic spunea...

gata, nu mai dormi pe canapea :D

Anonim spunea...

da, dar dormi tu...ca eu sunt ultraantepenultimul

utopic spunea...

e in ordine analfabetica, draguta. conteaza ce-i in sufletul bloggeritei.

Anonim spunea...

atunci mi's arhicalm :))

Gogu Kaizer spunea...

I think we should see other people.

utopic spunea...

i think we already are.