In Bucuresti traiesc aproximativ 60.000 de caini fara stapan. Si peste 2 milioane de monstri.

Am zis ca ma uit un pic pe net si ma duc sa mananc. Doar ca intre timp mi-a pierit pofta de mancare..Auzisem ceva asemanator acum cateva zile la stiri, insa articolul de azi din Gandul imi confirma cele mai sumbre banuieli.

Daca nu aveti chef/timp sa cititi tot articolul (desi i STRONGLY advise it), treaba sta cam in felul urmator: Primarul Adriean Videanu vrea sa vaneze maidanezi contra cost. ASPA va cere, pe baza unui contract de prestari servicii(mai bine zis prestari de crime), 100 lei (40 capturarea, 50 transportul si 10 eutanasierea) pentru prinderea, transportul si eutanasierea unui singur caine. Adica ASPA vrea sa devina SRL si sa primeasca banuti pentru o treaba finantata direct din bugetul Capitalei, buget picat din cer, bineinteles. Cei vizati sunt in special patronii de parcari sau societati comerciale, ca si pe dansii ii incomodeaza cateii, singura diferenta fiind ca dansii au sigur bani ca sa cheme terminator-ii.

"Din punct de vedere financiar, acum la ASPA umbla cainii cu covrigi in coada. Consilierii municipali i-au aprobat un buget de 4.444.000 lei noi, o organigrama umflata la 118 posturi din care 13 sunt de conducere, salarii de merit, ore suplimentare, sporuri pentru conditii de munca si indemnizatii de conducere insumand toate 285 mii lei noi."


Nici nu stiu cu ce sa incep. Sa incep cu faptul ca incearca (yet again) sa ceara bani pentru o treaba pentru care sunt platiti deja, sau sa incep cu faptul ca, in continuare, problema cainilor vagabonzi este tratata in termeni barbari?! Nu m-ar mira ca in viitorul apropiat sa platim si Politia, Salvarea, Pompierii cand vom avea nevoie de ele. Viata costa, ok?! Impozitele platite nu le ajung nici pentru o vila pe cap de functionar public. Poate doar un apartament cu 3 camere.

Nu stiu daca remarcati dar eutanasierea este cea mai ieftina. Chiar ma mira ca au mai cerut bani pe ea, pentru ca in fond este o reala placere si un imens bine adus comunitatii, nu?! Daca in trei zile nu revendica nimeni cainele (adica daca ai ghinionul sa ti-l pierzi si nu te duci sa-l cauti la ei in 72 de ore)..hac, il omoara. E un termen rezonabil, propun sa-l aplicam si prin orfelinate. Ce atata aer respirat degeaba?!

Emitem pretentii de tara proaspat civilizata, care si-a asumat prin conventia de la Strasbourg obligatia de a reduce populatia de caini fara stapan prin inregistrare si sterilizare. Nu zice nimeni sa sarim direct la ce vedem pe Animal Planet, unde cainii sunt ingrijiti, ba chiar educati, pana cand li se gaseste un stapan care sa corespunda cerintelor (adica nu doar cainele, ci si omul), unde termenul nu este de trei zile si unde daca duci un animal gasit pe strada la adapost(presupunand ca am avea asa ceva), nu ti se cer TIE bani pentru analizele necesare.

Poate cel mai trist este ca multi oameni nu au nimic de spus legat de asta, iar dintre cei care aleg sa deschida gura, jumatate sunt de acord, principala lor problema fiind suma solicitata, nu metoda aleasa (?!?!?!? le recomand un examen psihologic; daca iese prost, le raman trei zile).
Mi-au atras in schimb atentia (in mod pozitiv) doua comentarii pe care le postez mai jos:

PROPUN EUTANASIERE GENERALA
de fara (2007-02-27 08:24:38)

Se vorbeste despre eutanasiere la modul cel mai impersonal, abstract, ca si cum ar fi o metoda tehnica de casare a masinilor vechi, nu un procedeu de suprimat fiinte. Ba mai mult, primaria ne propune si contracte de prestari servicii pentru a legitima aceasta primitiva extirpare a patrupedelor care ne incomodeaza, sau care strica frumusetea exorbitanta a acestei gropi de gunoi numita bucuresti.Eu propun sa eutanasiem si pensionarii, pentru ca, pe de o parte, si ei dau un aspect neplacut orasului, iar pe de alta parte, nu ne mai sunt folositori, ba chiar ne ingreuneaza existenta.Nici persoanele cu handicap nu cred dau o imagine prea placuta a capitalei noastre europene, asa ca de ce sa nu incheiem niste contracte de prestari servicii cu primaria ca sa ii eutanasieze si pe ei. Si, ca o natie de buni crestini ce suntem, patrunsi de cea mai adanca bunatate si tolerantza fata de toate creaturile domnului, propun sa eutanasiem si pasarile pentru ca dau un aspect neplacut cerului. Intrucat suntem o natiune ultracivilizata, si pe deasupra si europeana, propun eutanasiere generala!



Romania, o tara frumoasa, pacat ca este locuita...
de Un roman dezamagit (2007-02-27 10:09:48)

Imi este rusine ca traiesc alaturi de indivizi care judeca vietile unor fiinte si le pun pret asa cum ar taxa un maturator care face curat in fata blocului...Cu asemenea mentalitati barbare, nu e de mirare ca suntem priviti cu dispret si dezgust de catre ceilalti. Sunt legi europene care reglementeaza situatia animalelor fara stapan - nebagate in seama de functionarii publici romani. Sunt animale lasate pe strada, pana la urma tot din ignoranta si rautatea oamenilor, a caror viata e decisa doar prin alegerea sumara daca sunt omorati cu bata sau cu seringa. Citesc si ascult opiniile unor oameni si sunt uimit de usurinta cu care vorbesc de omorarea unor fiinte, doar pentru ca ii deranjeaza. Animalele fara stapan reprezinta un pericol in cadrul comunitatilor, dar nu strica putin efort neuronal pentru a gasi solutii civilizate, respectand dreptul la viata ale acestor fiinte. Facem campanii pentru a proteja animalele de a nu fi omorate pentru blana sau pentru experimente de laborator si ignoram animalele amarate din jurul nostru. Pacat de tara asta ca e locuita, romanii au grija prin mentalitatea din ce in ce mai decadenta si prin practicarea unei lejeritati din ce in ce mai mari a proceselor gandirii sa faca de rusine specia umana. Continuati sa sustineti asemenea masuri radicale in viata reala si sa va refulati pe forumuri - sunteti pe drumul care vi se potriveste, dragi conationali!

25 de comentarii:

Anonim spunea...

hehe la animal planet ingrijesc cainele o luna maxim parca, sau si mai putin dupa care daca nu ii gasesc stapan il trimit intr-o lume mai buna(not) :(

Anonim spunea...

si eu propun eutanasierea lui videanu :D

Anonim spunea...

Sorry, dar cu eutanasierea sunt de acord .. si sincer nu vad care-i problema. Doar pentru ca e cute si da din coada nu inseamna ca e mai presus decat o vaca sau orice alt animal ucis pt carne. Daca esti carnivora, ca majoritatea romanilor, atunci nu vad cum poti sa consideri un caine o fiinta si totusi fripturica papi cu orice ocazie. Eutanasierea presupune moartea fara durere din cate stiu, o moarte mult mai blanda fata de ce patesc vitele sau porcii in Romania.
Daca faptul ca doresc ca toti cainii vagabonzi sa dispara din orase, ca sa nu mai vad bande de caini cum latra si musca oameni, inseamna ca sunt un barbar, atunci ok, sunt un barbar. Si nu, nu sunt de acord nici ca primaria sa foloseasca banii dati de mine ca taxe pentru a hrani niste potai care m-ar musca daca ar fi libere pe strada.
No offense, sincer iti inteleg pozitia, am si eu doi caini si am grija de ei. Hrana buna, mers la veterinar, tot tacamul, dar m-am saturat de bandele de caini de pe strazi si de faptul ca nu pot sa ies sa alerg juma de ora dimineata ca dau peste o banda de caini castrati si cu eticheta la ureche care incep sa latre la mine, doar pentru ca am indraznit sa nu merg la pas normal in preajma lor.

utopic spunea...

cotiso, nu spun ca merita sa traiasca pentru sunt cute (asa cum n-as fi pentru achitarea unui criminal in serie doar pentru ca are par blond si ochi albastri), insa comparatia e deplasata.

1. cainii nu sunt ucisi pentru carne, singura finalitate este ca "nu ne mai incomodeaza"
2. o vaca, spre exemplu, nu da din coada cand te vede, nu stie ce-i ala devotament, nu adoarme pe papucii tai cand esti plecat de acasa.
3. incerc sa evit carnea (nu am mai consumat carne rosie de ani de zile si treptat incerc sa elimin si carnea de pui), dar asta e irelevant pentru discutia de fata.
4. nu spun ca situatia de fata este normala, nici mie nu imi convine sa vad haite de caini pe strazi (cand ies cu al meu de multe ori ne ataca etcetc), insa metoda aleasa poate fi una civilizata- vezi adaposturi-
5. nu toti cainii vagabonzi sunt agresivi (ok, pe aia turbati trebuie sa ii eutanasiem, inteleg asta), si cred ca ar trebui sa luam in calcul ca multi au ajuns asa din cauza rautatii oamenilor.
6. este inuman sa nu faci nici o diferenta intre un caine vagabond cu un comportament normal, care poate fi plasat intr-o casa, si unul care musca tot ce prinde.
7. nu pot fi de acord cu o practica gen eutanasierea doar pentru ca e ceva mai eleganta decat ciomagirea sau casapirea; tot ucidere in masa se cheama, chit ca-i vorba de un ac subtirel si finut.
8. nu dai bani si pentru hranirea unor oameni care daca ar fi pe strazi ti-ar fura portofelul?!

Anonim spunea...

Utopic, te citesc de ceva vreme si stiu ca esti sufletista si cum am mai zis, iti inteleg pozitia. Dar .. :)

1. nu e vorba doar de incomodare, e vorba totusi de oameni muscati, desfigurati sau ucisi de haite de caini vagabonzi. Nu pot sa nu pun in balanta si sa zic ca pentru viata celor 10 oameni care poate sunt ucisi pe an de cainii astia, sunt de acord ca toti 60.000 sa moara.
2. faza cu datul din coada, devotament si adormit pe papuci .. scuze ... dar daca o vaca ar fi de marimea unui caine s-ar urca si ea pe tine si ar adormi pe papuci daca i-ai da mancare toata ziua si daca ai scarpina-o in spatele urechilor. Si un pui de tigru ar face aceeasi chestie pana creste mare si deja e un pericol pentru altii.
3. -
4. In mod normal as fi de acord cu adaposturile. Dar ... un calcul la rece si care s-ar putea sa-mi castige din parte ta si partea cu "fara inima" :) ... cat costa sa hranesti si sa adapostesti un caine? ... 1 milion pe luna mi se pare o cifra optimista (hrana, salarii ingrijitori, construit adaposturile) ... 60.000 de caini inseamna probabil 60 miliarde pe luna ... luna de luna pe toata durata vietii lor .. se pot hrani sau adaposti cei care n-au acoperis deasupra capului de banii astia.
5. corect, nu sunt toti agresivi si sunt de acord ca trebuie lucrat la mentalitatea oamenilor, sa nu-i arunce in strada sau sa adopte in proportie mult mai mare caini. Unul din cei doi caini ai mei e corcitura, adus de pe strada si e mai inteligent decat cel de rasa.
6. daca cainii astia ar fi adoptati de cineva atunci as fi de acord sa fie hraniti din taxele platite de mine pentru o luna sau doua, dar sa fim seriosi, majoritatea nu vor fi adoptati de nimeni. Si atunci ramane ori eutanasierea, ori hranitul lor pana mor din cauze naturale ori dat drumul inapoi pe strada.
7. ucidere in masa poate ... hmm, e dificil sa joc rolul asta de avocat al diavolului ... nu sunt nici eu 100% convins, dar totusi, sa hranesti 60.000 caini inseamna probabil minim 700 miliarde lei vechi pe an si asta doar in Bucuresti. Merita cainii din Bucuresti 700 miliarde pe an doar ca sa-si traiasca restul vietii intr-o cusca de 2 metri patrati cand banii astia pot fi folositi in sistemul medical sau in invatamant?

E usor sa faci comparatie cu statele din Uniunea Europeana la protectia animalelor dar nu poti face comparatie la bugetele lor cu ale noastre.
Si acu ca te-am enervat (:P) .. o solutie ar fi un proiect pe banii UE cu o parte din bani din donatii de la cei care iubesc cainii iar restul de 60-70% de la UE ... eventual campanii publicitare pentru incurajat oamenii sa adopte caini .. si se pot face adaposturi si in felul asta. Eu unul n-am prea auzit de fundatii in Romania care sa se ocupe de animale si chiar sa realizeze ceva.
In fine .. vad ca iar am scris comentariu kilometric :D .. motivul pt care mi-au revenit dracii pe cainii vagabonzi e articolul asta:
articol de azi din Gardianul

Anonim spunea...

am uitat sa raspund la 8 :)
Da, dau bani si pentru aia. Dar pt ei sunt inchisorile .. iar intre pierdut banii din portofel si a fi muscat de un caine turbat sau desfigurat pe viata ... prefer oamenii :) .. si intre 1 om hranit si cu adapost deasupra capului si 4-5 caini care ar fi hraniti cu aceeasi cantitate de bani, aleg omul din nou fara nici cea mai mica remuscare. Acu, partea proasta ca banii nu se duc nici la hranit astia mai saraci, nici la caini .. deci tot un drac.

utopic spunea...

Am spus-o pana acum si o voi spune in continuare: oamenii ma sensibilizeaza mai putin decat cainii. Nu poti compara o fiinta rationala, inzestrata cu limbaj articulat, printre altele, o fiinta care, neluand in calcul hazardul gen cataclismele sau un divorturile neavantajoase, este direct responsabila de situatia in care se afla.

Nu vorbesc aici de copilasii din africa, aia chiar n-au ce face, mor de foame si de boli primitive fara sa stie ce-i aia litera a. Vorbesc de hoti, alcoolici, criminali, cersetori, escroci. Un caine nu se poate ajute, nu poate pleda in favoarea cauzei lui, nu poate decat sa se apare cum stie el mai bine- cu coltii. Nu-mi spune ca nu ai asistat la scene de genul "zece baieti la varsta revistelor porno aruncand cu bolovani imensi in catei care nu le facusera nimic".

Stiu ca sunt subiectiva si oarecum idealista, insa cred cu tarie ca de-abia la capitolul asta se vede gradul de civilizatie al unei tari. Degeaba avem mai nou mall-uri peste mall-uri, degeaba se deschide iMax sau mai stiu eu ce, daca problema cateilor o rezolvam la modul "indesat gunoiul sub pres". Mi-e greu sa cred ca nu s-ar gasi bani, la fel cum este greu sa cred sa multi dintre catei nu ar fi adoptati. Sigur, asta ar presupune ceva mai putina coruptie, campanii de educare a cetateanului etcetc, deci un efort infinit mai mare decat pregatirea unor seringi. Nu inteleg cum pot exista oameni care stau la curte si nu au caine. Nu ma consoleaza niste banuti in plus aruncati in pusculita sanatatii sau a invatamantului, daca stiu ca au fost obtinuti cu pretul atator vieti. Dar stiu ca eu sunt in minoritate.

Nu ti-am mai raspuns tocmai punctual pentru ca mi s-au incalcit gandurile, m-am enervat, m-am intristat si ma si grabesc sa ajung undeva. Bottom line, atata vreme cat ne resemnam la gandul ca "oricum nu erau destule resurse pentru o alternativa mai fericita", nu va pica nici o solutie salvatoare din cer. E comoditate si e imoralitate.

utopic spunea...

Cat despre aia care ataca oamenii, apropos de articolul pe care mi l-ai indicat, nu am ce sa spun, trebuie eutanasiati. Insa nu impusti toti tiganii doar pentru ca doi au mancat o lebada in Viena.

Anonim spunea...

Ok, eu zic sa oprim discutia aici. N-a fost intentia mea sa te intristez. Inca mai cred ca suntem prea rupti in fund ca sa ne permitem sa visam la drepturile animalelor. Si nu cred ca e o chestie de civilizatie pasatul de soarta animalelor. Cred ca este o masura a bogatiei unei tari. Cat timp oamenii nu au acoperisul asigurat deasupra capului, nu au bani de medicamente sau nu au mancare pe masa, nu vor milita pentru drepturile animalelor. A fost la fel in tarile asa zis civilizate si va fi la fel si in Romania. Cand vor fi bani vor fi si oameni care se vor implica. Si acum se poate, dar nu se face. Se poate face un proiect pe banii UE si acum din cate stiu si se pot salva multi caini, dar nu vad prea multi iubitori de caini care sunt revoltati de soarta lor sa suflece mainile si sa incerce asa ceva. Se poate si o colaborare cu fundatiile de genul asta din Occident.

Mda, in fine, scuze din nou pt suparare. Bafta sufletisto :)

Iulia spunea...

Bineinteles ca e o chestiune de civilizatie protectia animalelor.Si refuz sa cred ca nu se pot gasi fonduri pt asemenea scopuri cand stim cu totii ce sume se irosesc pt alte lucruri mai putin importante.Ar trebui sa existe o lege si pt protectia animalelor,asta ar ajuta mult.Si sincer,cati caini sar sa te muste asa,fara sa fie provocati?procentul este minuscul.Eu i-as eutanasia pe toti cei care chinuie animalele,care le bat,tortureaza,etc.Tot timpul am fost de parere ca sunt mai bune ca oamenii

aquashark spunea...

de cand am intrat in UE cred ca o sa scapam de cainii comunitari..

gandeste-te ca vor veni multi chinezi la munca aici.. cum crezi ca-i vor hrani pe toti ai lor adusi clandestin in geamantane?

atunci n-o sa mai fie o controversa legata de eutanasiere, ci o dilema intre gratar sau saramura.. would you like some chopsticks for that? yummie..

Badita Florin spunea...

Romania, o tara frumoasa, pacat ca este locuita...
de Un roman dezamagit (2007-02-27 10:09:48)

Hey...asta e vorba mea de vreo 3 ani..ma bucur ca nu sunt songurul care gandeste asa

Andrei spunea...

Si toate astea in conditiile in care in State exista ceea ce se cheama drepturile animalelor, iar daca nu le respecti ca pe niste fiinte vii (adica sa le tii in conditii decente, igienice si sa le hranesti cel putin o data pe zi) infunzi puscaria... la noi inca nu s'au stins nici macar miturile de genu' ca hingherii isi fac manusi din blana cainilor...

Anonim spunea...

La noi inca nu s-a stins _practica_ in care toti cretinii si babetii fac gura cand vine vorba de eutanasierea unui caine, doar ca sa-l mangaie o singura data pe zi dupa care sa-i dea drumul liber pe strada (si sa muste tot ce poate).
Nu sunt in totalitate de acord cu eutanasierea ca si "practica" dar sunt ca si principiu si solutie _actuala_ in situatia din ziua de astazi.
Mi se pare nefiresc sa merg pana la alimentara si sa ma muste un caine vagabond.
Mi se pare nefiresc sa merg pana la alimentara si sa ocolesc cu 300 de metri doar pentru ca e un caine care musca pe traseul initial.
Din partea mea daca nu musca sa stea dom'le sa frece menta, poate invata si ceva capoeira pe cont propriu, dar eu te intreb, cum verifici tu 60.000 caini vagabonzi care musca si care nu, care au boli si care nu, care nu au boli si nu le iau in urmatoarele 2 luni cand faci inspectia ?
Eu m-am saturat sa-mi fut creierii si timpul gandindu-ma la nesiguranta care ma asteapta seara cand ies la o plimbare. La un tigan sau hot ii trag trei pumni, doua la coasta si una in coaie, dar la caine parca mi-e mai mila.
Din mila i-as eutanasia,nu alta :)
Ma asteapta prietena s-o fwt nu sa stau prin spitale cu zilele, clar ?
Si oricat de nemilos as parea, e o lupta pentru supravietuire, in momentul de fata chiar intre oameni, iar cainii prin statutul lor de animale inferioare animalului "care este" om, sunt victime colaterale. It's war; fight, don't weep.
Asadar, in situatia actuala, de stat ce se vrea membru al uniunii europene, dar care nu are conditii sau fonduri insuficiente pentru crearea unor conditii de intretinere si promovare a adoptiilor, kill them (cu tot regretul).
Reiterand, daca _NU_ putem ce-o sa facem? Eventual ne dezgolim picioarele si le bagam noi direct piciorul in bot, ei doar sa stea pe fund si sa capseze.
Imi pare rau, viata e cruda si cel mai rau imi pare ca uneori se pune viata unui caine inaintea unui om. Si oricat ai blama tu omenirea, omul ala are tata, mama, sotie, copii. E inutil sa intram in detalii de genul.
Concluzia mea finala: cainii astia trebuiau eutanasiati cu mult timp in urma, atunci cand erau 20.000.
P.S. stiu ca o sa o tii inainte cat de brutala si barbara e eutanasierea si alte blabla-uri dar asa am s-o tin si eu inainte cu GO FOR IT.
Fuck it, ce naiba, daca apar extraterestrii mai inteligenti si mai capabili sa rada o amarata de rasa de ciumpalaci de pe planeta asta de cacao, m-as trece primul pe lista decat sa astept la coada. Inevitabilul e la colt, care-i atata fas-ul ?
P.S. 2 !! : La partea cu fondurile alocate si cu numarul de posturi sunt total in dezacord si cred se pot adauga linistii la lista de future-to-be-extinguished distinsii domni; adica daca tot e sa faci o treaba fa-o pana la capat, ce plm :)

Ţugurlan spunea...

e uşor deplasat să pui un câine fără stăpân pe acelaşi nivel cu un om... până la urmă, dacă tot platesc taxe, aş prefera să fie folosiţi *cum trebuie* pentru îmbunătăţirea condiiţilor de viaţă ale unor oameni, mai degrabă decât la nişte animale. soluţia cu eutanasierea lor după o anumită perioadă în care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi e clar cea normală. treptat, se va reduce populaţia la un număr mai uşor de acceptat de toate părţile implicate.

şi, din păcate, câini nu sunt toţi animale prietenoase & stuff. mai şi muşcă, mai şi latră non-stop, mai cară şi boli. bine, sunt şi unii oameni care pot fi "vinovaţi" de treburile astea, dar...

aquashark spunea...

s-au trezit toti burghezii militanti pentru "animal liberation". jale mare vericule..

exista alte animale (mai putin dragute ce-i drept) care chiar au nevoie de ajutor si fara de care ecosistemul ar avea de suferit, dar deh.. voi aveti o fixatie pentru caini, de parca n-ar mai fi caini pe lume..

anyway kill the fockin' mutts!
a bonk to the head with a shovel to each and every one of them!!

it's a lot cheaper too..

utopic spunea...

am tot amanat sa raspund pentru ca asteptam sa ma calmez, nu merge, so, here goes nothing

vreau sa incep prin a spune ca aquashark este un dobitoc. tu chiar nu vezi ca nu poti fi serios in nici o privinta?!

cotiso, iti multumesc pentru comentarii, ai si tu dreptate (partial), apreciez stilul non-agresiv de a-ti face inteles punctul de vedere.

necunoscut, mi se pare total eronat sa pui problema in termenii unui razboi (cainii, rasa inferioara, victime colaterale?!! wtf?? arianule care esti, probabil si intre oameni faci astfel de diferentieri); doar pentru ca te hartuieste pe tine un caine, nu inseamna ca trebuie sa-i omoram pe toti, ca sa te poti plimba seara linistit (apropos, nici nu pari genul care agreeaza plimbarile lungi, sub clar de luna, pe faleza, alaturi de that special someone)

"it's war, fight, don't weep"
eu te vad pe tine dusman, nu pe ei.

tugu, perioada de care vorbesti inseamna 72 de ore, desi bag mana in foc ca nu se obosesc sa-i tina atat. bun, vrei conditii pentru oameni, they come first, dar ce oameni se pot numi aia care omoara animale doar pentru ca e prea dificil si costisitor sa mearga pe alta cale? daca omul isi pierde aura de fiinta milostiva, rationala, morala blablabla, nu stiu ce-i mai ramane

as dori sa inchei prin a spune ca aquashark este un dobitoc.

aquashark spunea...

you failed

utopic spunea...

i know..you're still breathing

Anonim spunea...

Ba da, agreez si plimbarile sub luna plina dar in anumite conditii desigur.
Referitor la experienta mea cu cainii vagabonzi, ai dreptate; n-ar trebui sa generalizez dar o fac pe un principiu bine stabilit: un lucru rau se raspandeste mai rapid decat 10 lucruri bune insumate.
La "it's war; fight don't weep" nu ma refeream la mine ci la razboiul capitalismului, care indiferent ca-l ignori sau nu (poate il vei simti drept in fata peste cativa ani) exista si e o lupta acerba pentru supravietuire. Parerea mea, hac.

Cat despre vorbe si plansete si certuri eu m-am saturat. Toata lumea scrie cate o chestie pe blog si nu face mai nimic. Apreciabil interesul tau in legatura cu cei doi caini dar in privinta asta ce ai de gand sa faci?
Hai sa-ti propun eu ceva, mai dintr-o bucata. Facem o organizatie si ne ocupam de problema cu cainii. Una privata. Sau ONG.
Resurse publicitare am destule in spate, nici o problema din pct asta de vedere. Financiare mai slabut dar eventual punem mana de la mana si strangem.
Te tine ?!

utopic spunea...

haide!

aquashark spunea...

hey, macar nimeni nu le face asa ceva la noi

some sadistic chinese motherfockers

Anonim spunea...

Bun. Haide la drum !
Da-mi un email la un_necunoscut_grabit [AT] yahoo [DOT] com ca sa intram in legatura.

Anonim spunea...

da sa inceapa o data sa omoara toti cainii vagabonzi din bucuresti ca nu se mai poate. nu mi se pare normal sa mergi pe strada cu frica in san ca sare vre-un maidanez sa te muste.

si pentru aia carora le plac cainii: luati-i si tineti-i la voi in casa si nu le mai dati drumu pe strada, ok ?

Anonim spunea...

imi cer scuze ca n-am avut rabdare sa citesc tot... utopic, si eu sunt foarte atasata de animale (de fapt, consider ca oamenii merita mai putin decat cainii), dar consider ca uneori eutanasierea e o solutie - doar atunci cand suferinta respectivei fiinte e prea mare!
am vazut totusi cifrele pe care vor sa ni le ia din buzunare ca sa macelareasca niste bieti catzei. e strigator la cer! cainii vagabonzi ai capitalei vor fi din nou o sursa de venit semi(i)legal. se pot gasi solutii mai ieftine si mai ... umane (?)
ma intreb daca mai stim ce inseamna acest cuvant: uman!
mai ramane sa sper ca se va face ca pana acum in romania: isi vor lua banii si nu vor face nimic. ;)