Un pic de axiologie

Nu stiu de ce mi-e cel mai usor sa discut cu GK despre blogul asta. Poate pentru ca facem parte din aceeasi transa (generatie ar fi cam mult spus), am pornit cam in acelasi moment pe drumul anevoios al intretinerii unui blog, am crescut impreuna (unul mai mult ca altul, adica el mai mult ca bine, dar na, sunt fata si fetele sunt dezavantajate din start, o, lume cruda), am adunat cititori mai mult sau mai putin tampitei impreuna. Acum parca am fi terminat liceul si pornim fiecare pe drumul lui. E momentul ala cand ramai singur-cuc si trebuie sa incepi sa iei decizii.

Revenind insa la discutie, Gogu mi-a zis ca el m-a nominalizat la roblogfest. Chiar ma intrebam cine a facut o asemenea boacana. Si uite asa i-am marturisit ca m-a intristat sa-mi vad numele pe lista aia, pentru ca stiu ca n-o sa adun multe voturi si pentru ca stiu ca n-o sa am niciodata un blog foarte citit.

De ce ma deranjeaza asta, in conditiile in care eu oricum nu scriu pentru "aia multii"? Pentru ca si mana de oameni pentru care scriu(stiu ca am zis ca scriu pentru mine, insa imi place sa cred ca unora le face placere sa-mi citeasca fabulatiile) au inceput sa ma dezamageasca. Pentru ca multi au impresia ca dincolo de mistouri nu e nimic, pentru ca nu inteleg ca asta este doar forma pe care aleg sa o dau continutului, pentru ca nu au simtul umorului si nu apreciaza autoironia, pentru ca ma cred o razgaiata si o cretina care isi face unghiile roz sidefat. Pentru ca primesc comentarii dezarmant de nepotrivite contextului chiar si de la oameni pe care ii consider cat de cat inteligenti. Pentru ca primii mei cititori imi spun in particular ca nu le mai place aici si ca m-au napadit buruienile si anonimii. Pentru ca incep sa cred ca sunt prea subtila, cand eu banuiam tocmai opusul. Pentru ca multi intra aici doar ca sa respecte un ritual zilnic al lor, blogul cutare fix dupa a 2-a gura de cafea, pentru ca multi lasa comentarii doar de amorul artei sau ca sa iti arate "uite, am fost aici, vino si tu pe la mine, asa zic bunele maniere". Pentru ca pe toti ii preocupa linkurile, sa fie in blogroll, sa urce in clasament, sa castige, sa castige, sa castige.

Si ma mai deranjeaza nedreptatea, si rasturnarea valorilor, si nominalizarile facute de propria persoana, si existenta multor bloguri de prost gust (respectiv a celor de prost gust care nu fac decat sa imite altele de prost gust, adica nici macar nu sunt in stare sa fie originali in demersul lor jalnic).

Mi-e dor de vremurile in care aveam 10 cititori care scriau lucruri pertinente si amuzante, de senzatia aia de mic colectiv cu inside jokes, de sentimentul unui post scris exact cum ai fi vrut sa fie scris. Nu vreau sa sune ca si cand acum am un mare blog cu catralioane de cititori si, vai, m-a apucat nostalgia inceputurilor, doar ca aceste mici drame cred ca le traieste orice blogger la un anumit moment, indiferent de cifre.

Motivata de discutie, am facut ceva ce voiam sa fac de multa vreme: putina curatenie in blogroll. Technorati se va supara pe mine, persoanele cu pricina la fel, insa mai bine o afacere mica si cinstita, decat..stiti voi ce. Sunt scarbita in special de un personaj al carui blog nu este decat o mare inselatorie, un personaj care nu stapaneste nici macar regulile de baza ale limbii romane, un personaj al carui nume nu vreau sa il dau dar care sunt convinsa ca ma va ataca prin diverse mijloace.

Side note: unele bloguri au fost scoase pentru ca erau inactive de cateva luni bune.
poza luata de aici.

26 de comentarii:

Gogu Kaizer spunea...

Poate intram la aceeasi facultate.

utopic spunea...

hahah, fix la postul meu serios te-ai gasit sa glumesti, sa-mi fie invatatura de minte!

Gogu Kaizer spunea...

n-am glumit. am zis sa fac si eu o analogie, dar se pare ca ma depaseste complexitatea gramaticii.

simplu spunea...

daca nu la facultate... poate va dati copiii la aceiasi gradinita... asa va intalniti si cand ii aduceti si cand ii luati...

simplu spunea...

si mai adaug ca ma declar depasit, din start, de orice complexitate... fie ea si gramaticala...

Alexandra spunea...

Ana, mie imi place de tine si imi place de bloagele tau (ca sa citam si din Gogu) si imi place cum scrii si mi se pare prea tare forma pe care o iau cuvintele tale. si nu, nu zic asta asa, doar pentru ca ne cunoastem. o zic pentru ca e unul din putinele bloguri carora le simt "lipsa" cand nu ajung la ele sau cand posesorii lor nu le "upgradeaza".
daca Gogu te-a nominalizat la Roblogfet... inseamna ca si pentru conteaza ce zici tu aici. poate te-asi fi nominalizat si eu daca nu as fi impotriva acestei "manifestari" comune.
stiu ca nu scrii pentru catralioane de cititori, scrii pentru tine si pentru cei care chiar inteleg asta.
asta e cel mai important lucru. fuck roblogfest, fuck blogurile de "renume" cu continut sec si gol.
stii, de fapt e ca la vedete: nici Paris nu ar fi asa de megastar daca nu ar fi "presa" care sa o promoveze.
sa nu te puna al negru sa comiti vreo necomisa!!! ca pe mana mea intri!

utopic spunea...

cred ca asta e cel mai frumos comentariu pe care l-a vazut acest blog de la nascare si pana azi

mersi pentru incurajare, chiar aveam nevoie, stii, acum stau cocotata in varful patului si ma plang dumnealui ca ma doare gatul (mi-a fost agresata o amigdala cu un laser neprietenos acum cateva ore), ca ma dor toate, ca sunt batrana si bolnava, ca nimic nu merge, ca as fuma o tigara..si zdrang, comentariul asta

parca ma simt mai bine ;)

continua cu berea aia, ca mie una imi plac rezultatele!

Anonim spunea...

and now for something completely different :
To me it's kinda funny, the attitude showin a nigga drivin
but don't know where the fuck he's going, just rollin
lookin for the one they call Eazy
But here's a flash, they never gonna seize me
rawblarghfestsuckscocksinhell.dodge that.
spanzuratoarea cu aliasul haterului? should be fun

Anonim spunea...

si sa mai arunc si eu in cutia milei o moneda(cu sinceritate si din pura credinta) desi am dioptrii(<-0.5 la stangul, -1.0 la dreptul)si ar trebui sa mananc multi morcovi), ma amuz cand citesc(cateodata) blocul tau digital. sfaturi de la un strein: mai da si tu o vorba doua intr-un urban sa-ti mai revii, mai uita-te si tu la un film cu ura.
sanatate.

merimeriquitecontrary spunea...

hm, sunt cu totul de acord cu alexandra. de cate ori vad utopic in reader, dau cu clickul. ;)

si nu te-am cunoscut niciodata in real life ca sa zic, a, ia uite, cunosc o blogarita sau mai stiu eu ce prapastii. blogul tau ma face mereu sa zambesc [ironic, sarcastic, sau downright evil, genul ala muhahahahaha].
si btw, si eu te-am nominalizat la roblogfestul meu personal.
puah! si-acuma o gluma:

despre pamela anderson:
people say that without your boobs you'd be nobody, but it's not true.
you'd be paris hilton!

utopic spunea...

stefi, numai la inmormantari sau nunti iti arati fata aia paroasa

Mocanu Mircea Constantin, nu Matei Alexandru Mocanu(?!?!), esti mai rau ca mama, orice as scrie, reusesti sa ma faci sa ma simt prost.

meri, eram aia de sub masa pe la toate mondenitatile, just ask madam mix, dac-o mai tine memoria.
hahah, sa stiti voi, mai, ca pameluta nu poarta blana si e tare proactive cand vine vorba de animalute, cred ca pana si pe peris ar ajuta-o la nevoie

merimeriquitecontrary spunea...

e the backlash de dupa "the roast of pamela anderson" de pe comedy central.

mie mi se pare genial protestul ala cu don't wear fur, get naked! :)

merimeriquitecontrary spunea...

si eu eram aia de sub mese cu nasul rosu care vorbeste mult.
poate totusi ne-am cunoscut, dar ma lasa memoria, ma duc sa-mi scot proteza din paharul cu apa, sa-mi iau medicamentele pentru ficat etc.

Anonim spunea...

nu bembi, pe bune acum, chiar simpatizez cauzei tale de repros si uneori armistitiu. fara sa cosmetizez deloc de data asta, ma intristeaza crunt(de exemplu) caca telusa nu are adapost inca.
sincere salutari din costinesti,
mircea mocanu.

Anonim spunea...

Hai breh, am fost sigura sigura ca nu iti faci unghiile cu roz sidefat. Puate negru :D Rily now...
Si stii cum e, legea numerelor mari ne spune ca dak te citesc multi oameni posibilitatea ca printre ei sa multi oagari care nu pricep nik e mai mare :D
Just...be true to yourself, e foarte bun asha.

Alexandra spunea...

ma bucur tare ca ti-am inveselit ziua. sa stii ca am scris commentul dintr-o rasuflare, de la munca , cu mii articole in franceza si engleza de jur imprejur, cu un editor de stiri blocat si cu site-ul crakuit!!! deci, e pe bune! :))
spune-i dumnealui ca daca nu are mai mare grija de tine, s-ar putea sa intre pe mana mea!!!
bai, nush cu berea... pe bune, mai bine beau vodca cu lamaie! :))

Anonim spunea...

marturisesc cu regret spre iertarea pacatului faptul ca am furnizat in deplina functionalitate cerebrala printr-un intermediar o poza site-ului buci-looks
best regards,
m.m

utopic spunea...

http://bp1.blogger.com/_uVrNtfPt5yY/Rcjy6xUMOLI/AAAAAAAAABU/Nqdlr2SP6ls/s1600-h/6.jpg

is you, madonna?
daca da, lasa-mi numarul de fix.

Anonim spunea...

stai ca e zana prinsa cu mainile-n download-uri. sparge serverele in doua de la vest-europeni. toale la marele greu, nenica!
nu s-a postat inca(copiii astia cum sunt ei, se sprijina in formatiunile astea socio-culturale sunt urmasii hipiotilor)
sau zana cred ca verifica fiecare pixel al imaginii, in micro si macro procesoarele de sub acoperisul ei nazdravan si catifelat.
cand totul va fi aprobat, piticii indie-rock(intr-o clipire de geana) vor atasa documentul generand extaz subit in randul milioanelor de mici fani ai modei de strada.

Anonim spunea...

ps: inseamna ca ai abonam mai tare pe fix decat cel social.
ultracool!
arde linia de rautate.

Moi spunea...

shoto can, dezvaluie-ti identitatea! daca nu esti gras si plin de cosuri, te astept la mine pe blog. pupici!

Anonim spunea...

nu pot sa parasesc acest playground tocmai pe acest fundament.
regrete. pup u

utopic spunea...

m.m., ma obligi sa monitorizez activitatea buc-looks

pentru mix: auzi draga, aici nu e expirat ca sa mi-i sutesti tu imediat cand ma duc sa fac pipi! nu-i vina mea ca tie iti comenteaza numai leguminoase, abordeaza si tu, ca mine, subiecte mai de actualitate, mai cu substanta!

Anonim spunea...

:))
ba nu, hai,
=))

Anonim spunea...

hai frate, ce-i asta?
..un fel de culmea blog-ului: sa scrii pe blog despre blog ;/

not interesting to say the least

utopic spunea...

ok, vom reveni cu documentare despre futurama, youtube si irc in viitorul apropiat