Neoameni










Poate imi explica si mie careva cum de un produs cu aerul lui Dove poate fi in continuare testat pe animale. Cam cat tupeu iti trebuie ca sa pledezi pentru frumusete adevarata, scapata de laturile dimensiunilor perfecte, si de fapt sa omori soricei in fabricuta din spate? Cam cum vine asta? Imi vorbesti tu mie de perceptie eronata asupra frumusetii, de luna, stele si alti astri, dar ca sa ajungi la intelepciunea asta si ca sa pui pe piata un produs nobil si dalb, arunci la gunoi zeci de animale in fiecare zi? Si te mai si chemi Dove! De fapt vad ca Unilever aplica politica asta mai tuturor produselor pe care le are. Chiar as vrea sa stiu ce s-ar intampla daca intr-o zi ar veni CEO-ul la biro cu patrupedul din dotare, care patruped s-ar rataci si ar sfarsi fiert intr-o caldare cu "extracte sanatoase de aloe vera".

Oricum, ce conteaza trei-patru soricei cand vine vorba de un ten frumos, de afisat la prima intalnire cu baiatul dragut de la etajul opt, care la randul lui se aranjeaza in prealabil folosind mizerii similare.

Nu, serios acum. Poate imi explica si mie careva cum de inca exista cazuri din astea. Faptul ca era vorba initial de Dove, un sapunel pur si intact, chiar nu conteaza. E vorba de toti aia care o fac si de toate produsele pentru care o fac.

Printre cele mai populare tipuri de teste cica ar fi astea doua.
Mi-am permis sa extrag niste mici descrieri juicy.

The Draize Test

The Draize tests attempt to measure the harmfulness of chemicals to humans by observing the damage they cause to the eyes and skin of animals.

There are two kinds of Draize tests: the Draize eye irritancy test and the Draize skin irritancy test. Both cause extreme discomfort and pain to the animals involved. After the tests are completed, all of the animals are killed so that their internal organs can be examined.

In the Draize test for eye irritancy,solutions of products are applied directly into the animals’ eyes, which can cause intense burning, itching and pain. Clips are placed on the eyelids to hold them open during the test period, which can last several days, and to keep the animals from blinking away the solution. The animals are placed in restraining stocks that hold their heads in place, which prevents them from moving throughout the test period. In addition to causing terrible pain, the test compounds often leave the animals' eyes ulcerated and bleeding.

In the Draize test for skin irritancy, the test substances are applied to shaved and abraded skin, which is then covered with plastic sheeting. (Skin is abraded by firmly pressing adhesive tape onto the animal’s body and quickly stripping it off. The process is repeated until several layers of skin have been removed.) As in the Draize eye irritancy test, these test solutions may cause intense pain, burning and itching.

The LD-50 Test

The LD-50 test is used to measure the acute toxicity levels of certain ingredients on live animals.

LD-50 stands for Lethal Dose 50 Percent - the amount or concentration of a substance that will kill half of a test group of animals within a specified time period when that substance is forcibly ingested, inhaled or otherwise exposed to an animal.

During the test period, the animals typically suffer acute distress - pain, convulsions, discharge, diarrhea and bleeding from the eyes and mouth. At the end of the test period, those animals who have not already died are killed.



...si tot asa.






Adica e foarte frumos. Genul de experienta pe care ti-ai dori sa i-o poti face cadou mamei tale undeva prin martie.

Daca vreti o lista cu o parte din companiile care inca practica testarea pe animale, gasiti cate ceva aici.
Si puteti sa mai cititi treburi si pe aici.

Eu o voi printa si o voi pune pe frigider, pentru ca aia de pe lista tocmai si-au pierdut un client. Si au castigat in schimb un mare "****** **** ** *******" din partea-mi.

Si va rog sa cititi si despre Procter and Gamble, ca nu se lasa mai prejos nici ei.

16 comentarii:

Anonim spunea...

Descrierea aia mi-a ucis placerea primelor cirese adevarate de pe anul asta.:(
Oribil. Revoltator.
Dar pe de alta parte pe lista celor care "nu" se afla Estee Lauder si Body Shop, sa scriu numai doua. Si restul sunt si obscure si aproape numai americane.
Din aceasta dilema nu putem iesi.

Anonim spunea...

Foarte trist...In ignoranta mea nu m'am gandit la kestia asta niciodata...Socant si trist. Dar oare nu toate companiile astea procedeaza asa?

Anonim spunea...

imbecili,toleranti ...intr-un cuvant oameni !se merge pe principiul : nu stiu sa injure?scarpine in nas? atunci sunt obiecte . stai si te gandesti...nu le mai cumpar produsele eu ,tu si alte zeci...dar restul planetei?
ps: ma bucur mult k ai revenit si banuiam k si lynxu a avut o contributie la stagnarea blogului.am vazut/ascultat/chat-uit si mi se parea absurd c se intampla acolo.un fel de megastar.

Anonim spunea...

sinteti multi (voi cei ce nu traiti in padure dar steti apasati de societate, tehnologie, stiinta, confort), va vad peste tot, asa ca am gasit solutia pentru problemele voastre foarte grave si pentru inconvenientele experimentarii pe animale: va oferiti voluntaaaaari, si experimentam pe voi.
hai sa fim toti fericiti!
victor stutz

Anonim spunea...

am citit si m`am intristat. deodorantul meu e Dove si im momentul asta ma simt foarte "murdara" :(
chiar nu se pot gasi alte modalitati sa le testeze? prin reactii chimice ceva?

Anonim spunea...

draga Anonim ,din cauza unor oameni toleranti ca tine animalele sunt folosite ca material de laborator.daca te-ai informa putzintel ai afla ca exista alternative ,gen piele sintetica s.a.
plus ca fiecare specie are propriul organism ce reactioneaza diferit la anumite substante.Penicilina ta poate sa omoare hamsterii ,iar aspirina sa iti otraveasca pisica.think about it !

Anonim spunea...

1.m-am semnat.
2. st foarte bine informat. insa cred ca tu ar treui sa te uiti pe cifre. daca ai da bani pe tesuturi (nu sintetice ci clonate s.a.) cred ca ti'ar fi mai greu sa'ti iei conversi. sau porti bashketi open source?

Anonim spunea...

1.regret,am luat in considerare posted by.
2.aici este vorba de companii instarite .cum iti explici ca sunt branduri care au renuntat la testarea pe animale? desigur trebuia sa se devieze de la subiect si sa ne demonstram sarcasmul .

Ioana spunea...

Macar de ar fi vorba doar de clasicii soricei albi. Insa realitatea este ca majoritatea testelor se efectueaza pe
beagle si basset. Si sa nu uitam de iepuri, maimute, pisici, etc.
La noi din pacate nu prea exista firme vegan, care nu testeaza. Eu vad asta ca pe o reala problema, insa ce ne facem cu restul oamenilor?
Exista un film, de fapt cred ca film e putin spus, in el apare toata povestea cu animalelor. Si domnul Joaquin Phoenix ne nareaza o comparatie intre holocaust si ce se intampla cu animalele.
Il pun pe blog, ti-l recomand. Earthlings se numeste.

Ioana spunea...

*cu animalele

Anonim spunea...

fuck..si dupa ce lucrezi in laborator toata ziua si vezi anumale mutilate, mai poti sa vii acasa si sa mananci linistit cu familia?

Anonim spunea...

fuck..si dupa ce lucrezi in laborator toata ziua si vezi anumale mutilate, mai poti sa vii acasa si sa mananci linistit cu familia?

Anonim spunea...

@dana: Se pare ca ei chiar fac experimentele alea si n-au nici o remuscare. Eu am vazut un filmulet undercover facut la Huntingdon Life Sciences si "oamenii" aia chiar se distrau.

Dupa mine cei de la Dove reprezinta culmea ipocriziei. Au o imagine foarte buna, dar pe dinauntru sunt putrezi. Si eu am fost foarte surprins prima data cand i-am vazut plasati la coada unui clasament despre etica firmelor din industria de cosmetice. Si nu au fost depunctati numai pentru ca testeaza pe animale, ci si pentru multe alte probleme. Siteul care face astfel de clasamente este www.ethiscore.org. Din pacate vad ca acum raportul despre care vorbeam nu mai este gratuit si nu-l mai poti vedea. Cei de la ethicscore ofera doar cateva rapoarte in mod gratuit, iar restul pe baza de abonament tocmai pentru a fi independenti. Eu am o problema mare la capitolul asta pentru ca mai toate produsele de la noi de pe piata sunt facute de firme care le testeaza pe animale. Nu am gasit cosmetice "de baza" (a se citi: pasta de dinti, sapun, pasta de ras, sampon) de care sa fiu sigur ca sunt vegan si nu sunt testate pe animale.

Totusi exista si vesti bune. Teoretic in 2012 ar trebui sa se termine cu testele pe animale in industria cosmetica. Insa Franta face mult lobby sa amane acest termen. De altfel, 2012 nu e batut in cuie si se va poatea prelungi termenul daca va fi necesar. Macar stim ca in Europa candva in viitorul previzibil nu vor mai exista unele teste pe animale si vor fi inlocuite cu teste alternative. In UE, tocmai au fost aprobate de European Centre for the Validation of Alternative Methods (ECVAM) teste alternative la testul Draize. Urmeaza sa fie implementate de CE si in curand aceste teste alternative vor scuti 250.000 de animale de suferinta. Insa asta e doar o particica si e valabil doar pentru UE. Teste pe animale se fac pentru multe altele: diverse substante chimice, medicamente si dupa cum a spus si Andreea, aceste teste sunt irelevante. La un moment dat, Pfizer a testat pe soareci substante chimice cancerigene pentru om si mai putin de jumatate au produs cancer la soareci. Concluzia studiului a fost ca daca dadeau cu banul aveau mai multe sanse sa obtina rezultate corecte.

Anonim spunea...

greateness requires sacrifice. bull shit. nu imi dau seama exact de ce scriu in engleza.. cred ca de la porumbelul alb din baie cu o patrime crema hidratanta. aloo tanti, de ce imi strici noaptea cu sapunul tau ucigas de creaturi blanoase?
serios acu... groaznic. nu stiam. sper sa dea faliment.

Anonim spunea...

Andreea spunea...
cum iti explici ca sunt branduri care au renuntat la testarea pe animale?
de unde ai tu siguranta ca acele companii au renuntat? toti mint...unii sunt sinceri. asta nu inseamna ca ce fac este acceptabil. dar asta e lumea in care traim.

Anonim spunea...

Buna sunt econinja.Am scris la anonim ca e greu de intrat.sunt Vegan,si stiti care i mi ieste parerea cand vad holocaustul animalelor...Solutia ar fi o dictatura Ecologista Vegana si Egalitarista.toti criminalii sa fie deportati in mod ecologic in Siberia unde sa fie un orasel si sa munceasca intr o fabricuta pentru un bon de masa.Inclusiv starurile cu blanuri sa le vad in haina de panza groasa(ca muncitorii(rele)din vremea lui ceausescu)sa o vad pe monica columbeanu ,iovanita ,si multe altele incarcand saci cu cartofi,si la ora mesei la cantina mancand linte sanatoasa dintr o cratita,asa cum mancau detinutii...Si inclusiv sa aibe contact cu animale sa vada ca sunt mai bune ca oamenii.Ce altceva i sar potrivi unor nazisti?Sa se interzica prin lege macar crima impotriva tuturor fiintelor vii.Dar cine se ocupa cu asta?Nu vad proteste stradale,nu vad in romania nimic sa se faca concret.REVOLTATOR:in cluj de unde sunt eu nu se face nimic pentru Drepturile Animalelor,daca gasesti un animal in suferinta primesti promisiuni ca :"venim ,rezolvam"si nu vine nimeni iar rezolvarea o faci tu cu niste voluntari...sau pur si simplu te ignora.Iar P.E.T.A. iti raspunde in zece minute.Cat priveste firmele criminale care fac teste pe animale trebuiesc BOICOTATE,asa cum face PETA.Intrebare:firma hofigal face sau nu teste pe animale?De unde gasesc in cluj o persoana iubitoare de animale (prefer Vegan)care sa stie limba engleza?De unde gasesc o vopsea verde pentru suvita ca sa stiu ca nu face crime?AVERSTIZEZ IN CONCLUZIE CA:IN CIUDA FAPTULUI CA raul domina PLANETA SI nu se face mare lucru in romania,TOTUL ESTE O APARENTA,DEOARECE VOI PORNI O ACTIUNE DE BOICOTARE A FIRMELOR CRIMIALE,LUCREZ CU PUTERI OCULTE(MAGIA VERDE WICCA CEA MAI PUTERNICA FORMA DE MAGIE CARE A ACTIONAT IN MULTE RANDURI PENTRU ECOLOGIE,DREPTURILE ANIMALELOR, CREDINCIOSII(LE) WICCA FAC ASTA PENTRU CA SE CONSIDERA RASPNZATORI(RE)PENTRU suferintele PKLANETEI MAMA SI TATA!!!NU glumesc,VORBESC CU CEA MAI MARE SERIOZITATE!!!EXISTA FORTE EXTRATERESTRE DINCOLO SE INTELEGEREA MULTURA.VA VENI VREMEA CELOR rai,CITITI PROFETIILE LUI NOSTRADAMUS,ALE INDIENILOR MAJASI SI MULTE ALTE DOVEZI CA DUPA 2012 LUCRURILE SE VOR SCHIMBA.TOTI CEI CARE fac rau,exploateaza PLANETA,TOATA societatea patriarhala care exploateaza animalele,femeile,si la fel si barbatii,VA CUNOASTE O DECADERE,SI IN LOC VA VENI EPOCA VERDE A VEGANILOR EGALITARISTILOR(INVATATURA DREAPTA A FEMINIZMULUI EGALITARIST CARE DORESTE LIBERTATEA ADEVARATA)SI ASTFEL LUCRURILE SE VOR SCHIMBA.E USOR sa huidui CAND AUZI ASA CEVA DAR ASA CUM TOATE marile imperii au decazut ASA SE VA INTAMPLA SI CU imperiul patriarhal carnivor!!! ASA VA FI.