Am fost racita, daca vreti sa stiti

Inca un an in care daca nu ai planuri de revelion esti un ratat. Inca o noapte magica in care dispar toate problemele, in care bolile venerice nu se transmit si universul iti arata cat de frumos e el de fapt. Ar trebui, daca tii la sanatate, sa ti-o petreci undeva pe langa tara, nici prea aproape incat sa nu simti ca ai plecat, dar nici prea departe incat sa pari excentric si instarit. Sa bagi o budapesta sau o praga, eventual un concert hip, o gasca (ce cuvant oribil) de oameni buni care stiu dupa cate ore incep sa-si miroasa sosetele si sa te bucuri ca nu esti la birou, ca a mai trecut un an, ca totul va fi bine, ca exista atatia oameni care te iubesc si ca umflatura aia dintre coaste a fost o alarma falsa.

Parca anul asta ma paste un alt fel de revolta. Nu revolta-pentru-revolta ca pe la 16 ani, ci revolta-de-mate-incalcite-dar-care-nu-te-dor. Ma deranjeaza ca la 22 de ani plec urechea la tot soiul de constrangeri sociale, trebuie sa ascult ca sa pot marai. Estimam o treaba de genul asta pentru segmentul meu 30-40. La 22 chiar imi imaginam ca o sa fiu genul nonsalant, fara un contact prea solid cu realitatea, genul de floare nepasatoare si minunata care trece din bar in bar si din poarta in poarta, cam cum era in liceu cand *aici am sters continuarea*. Imi planuisem sa o tin asa mai multa vreme si ma scoate din sarite ca nu mai pot. Nu mai pot ca nu mai pot eu.

Astazi am fost foarte atenta la oameni. Inca nu mi-a trecut dracoaica de raceala asa ca am stat cuminte, am mancat felul doi din meniul b de la meniul zilei rece si fara gust, n-am zis prea multe. Oricum, rezultatul a fost acelasi. Mi-as dori sa nu ma scarbeasca atat de multi dintre ei, chiar mi-am propus sa fiu mai toleranta, mai blanda, mai zambitoare, nu? Cacat. Sunt lucruri flagrante, grele, foarte foarte rele. N-am cum si cred ca nici nu-mi mai propun. Si dupa asta mai apare cate unul care ma intreaba milostiv si pe un ton care tradeaza c-a pus mana recent pe un manual de psihologie de la vreo romano-americana: "ana, de ce esti tu asa dura? care este de fapt problema?" Frustrari aparute din acuzatia ca esti frustrata, as intreba.

Mai bine utopic
Destul restul
Mai bine frustrata
Decat penala

:)

8 comentarii:

Anonim spunea...

ATÂT!

Anonim spunea...

e f frumos ce ai scris aici. i feel like that in fiecare zi. nu ma manifest totusi, in niciun fel. sunt un superb animal al secolului meu.

utopic spunea...

si lipsa oricarei tresariri pe care ti-ar putea-o produce un alt animal (sa zicem, similar) intregeste tabloul. luam coerenta si ne invelim cu ea. dar cred ca tu stii lucrurile astea.

Anonim spunea...

da. stii ce am facut pana acum? am pus comentarii cretine pe bloguletze de wordpress. o sa ma injure o gramada de lume. of, asa faci cand esti shomer si sarac :)

utopic spunea...

pana la urma ti-ai luat bilet pentru februarie?

Anonim spunea...

nu. mai au si in martie la milano.

aquashark spunea...

roag-o pe mix sa te ia cu ea in kristal mblahahahaahahahah rofl lmao etc.

Anonim spunea...

unde-i steve erwin cand ai nevoie de el? ._.