Anuca si morcovii de aur

o sa ma imbrac all black, cum n-am mai facut-o din clasa a 10-a cand mi-a frant inima un baiat ca soarele care acum scuipa chiftele printre colti. o sa imi dau toti banii pe haine taiate impecabil, bine, asta fac si acum, dau banii pe haine si pe dixtractie, m-am nascut contesa de colentina, fara facturi de platit, perdele imbibate de tutun si miros de ciorba sau calorifere defectate. dar o sa dau mai putin bani pe placeri de genul mers la restaurant, hedonisme la-ndemana, bucate alese, am avut o perioada din asta si ma gandesc ca e o tampenie, de ce ai face asta, de ce sa-ti muti discutiile si atingerile la o masa cu niste scaune in jur, deja ma enerveaza tot ritualul ajuns-catepersoanesunteti-asezat-adusmeniu-balbalbalba-platitnota-imbracatlalocpaltonul-
schimbatpoliteturidehailarevedere-pedataviitoare. Sau scarboseniile "ma duc acolo pentru ca au o supa acra-iute fenomenala, dar orezul nu e atat de incredibil ca dincolo, ah, stai, azi e joi, e inchis". Ma rog. Sa lasam asta. Mi-am dorit de Craciun o pereche de blugi gri spalacit cu negru, modelul acela un picut penibil de la inceputul anilor 90 cumva? Si un caleidoscop. Bine, nu un caleidoscop la modul ce mi l-as dori ca sa simt stelele si culorile. Un caleidoscop. Nu modern, cu apasat de butoane placute degetului si modele randomizate de un izvor sec si cu multe fire, nu vintage si ponosit, cu amintiri in scoarta si bucatele lipsa de sticla. Ceva neutru. Asa. N-am apucat sa imi fac publice aceste mici dorinte asa ca nu s-au materializat, cum ar spune jurnalistii cu talent. Am primit ce am primit, am dat ce am dat (vorba cantecului "in viata dai, dar si primesti"), astea sunt deja plecate cu primul tren destinatia inapoi.

Ce mai vreau sa va spun este ca tocmai am citit o cronicuta pe metropotam (loc care s-a lins pe bot de cele 5mg de respect demult haat, dar pe care il vizitez pentru a ma minuna de poezia sa - dupa cum stim cu totii, utopic apreciaza strict poezia de cacat, pe axa aia cu minus si abiss), e ceva despre o scriere cu titlu de melodie indie cu influente de bip bop scart sintetizator, dupa cum se arata si in coperta reusita cu superstaruri rosiatice si pantofi de 2 milioane - asadar, un film despre contradictiile societatii ingrozitoare in care traim, golite de sensuri, dar in care putem gasi frumusetea daca ne ambitionam si luam vitamax, una peste alta, un onorabil 8.4 pe imdb. Ma rog, sa nu ma indepartez. Am citit, ce-i drept, in zig-zag, si mi s-a ofuscat parul de pe ceafa. Nu stiu cum e cartulia, o fi buna, o fi rea, n-o sa aflu prea curand dar dar dar!, ce urat se scrie acolo. Ce premise de celofan, ce algoritm de DN1, ce referinte lejere. Pana la urma nu imi pasa dar dar dar!, fac intrebarea, cum sa se apuce, mama, cineva de treaba, cum sa-si cumpere coli albe si pixuri bic si sa scrie, cand stie ca dupa colt il paste un gruia sau un cristofor sau o arabela de metropotam care te jigneste mai ales cu plusurile gasite? In fine. Dam peste alte epidemii aici.

Oricum, mi-am mai propus sa nu mai ascult muzica proasta sau care nu mi se pare foarte buna doar pentru ca imi este lene sa caut. Si sa-mi sterg contul de hi5, jur ca o s-o fac, pot s-o fac, o s-o fac, primul pas si cel mai greu a fost sa sterg majoritatea pozelor. Nu incerc sa devin mai mistocuta, si va marturisesc ca imi doresc chiar si-acum complimente oricum sunt multumita de unde am adus locul asta, poate parea exact invers, ca e-n paragina si nasoleala, mie mi se pare totusi mai viu ca inainte si mai aerisit, mai putine suflete pe care sa nu le numar. hai prieteni sus paharul

aseara am visat ca erau foarte bolnavi doi oameni de langa mine si eu nu stiam ce sa fac, tocmai descoperisem ca aveam camera plina de omizi asa ca m-am dus intr-un parc si am dormit putin cu niste romani (nu eram in tara), dupa care am fugit la spital ca sa vad cum se simt cei doi, aveau ceva la plamani, de fapt plamanii insemnau cate o pereche de sandvisuri (la femeie erau cu sunca, iar la barbat, nu zic cine, erau cu cascaval) care tremurau si scoteau aburi si eu a trebuit sa suflu in ele tot restul noptii ca sa nu se raceasca. adica asa erau regulile in vis. oricum, i-am salvat. ce ar trebui sa fac?

10 comentarii:

Anonim spunea...

un articol pro-basescu pe fata!
eu zic sa schimbi culoarea de background in portocaliu

Anonim spunea...

domnule ciutacu, care sunt previziunile dumneavostra referitoare la situatia padurilor de foioase?

Anonim spunea...

I see butterflies!

Anonim spunea...

hai sa-ti dau o vara frumoasa

Anonim spunea...

prost esti, fiule!

utopic spunea...

lipseste un personaj

Anonim spunea...

cine manca-ti-as?

Anonim spunea...

voi chiar nu aveti ce face si imi tarati numele prin noroi pe blogul asta sinistru?

Anonim spunea...

ceva e foarte in neregula aici.....

drull spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.