Ra.da

Mai in gluma, mai in serios, semnalez niste treburi printr-un mic interviu.

U: Salut si multumesc ca ai acceptat aceasta propunere indrazneata.

R: Bine te-am gasit in acest context indraznet

U: As vrea sa intram direct in problema. In ultima vreme profilul tau de flickr a gazduit niste aparitii artistice destul de bizare. Imi poti spune mai multe despre asta?

R: Inainte de toate as vrea sa precizez faptul ca nu ma consider o persoana talentata la desen. Episoadele bizare se datoreaza unor momente de inspiratie cand desenez fara sa constientizez prea mult gestul in sine. Functionez ca o unealta.

U: Vrei sa spui ca intri intr-un soi de transa, cum ar veni?

R: Sa-i zicem transa desi nu cred ca ar trebui sa o luam ad literam. Sunt oameni care ma inspira si care-mi trasmit anumite lucruri. Emotii, energii pe care incerc sa le traduc.

U: Daca simti nevoia sa ii numesti, poate acum e momentul.

R: Sa numesc oamenii care ma inspira?

U: Da ma.

R: Ultimele "lucrari" au plecat de la un singur om dar nu as vrea sa-i dau numele din motive de discretie. Tot ce pot sa spun e ca atunci cand sunt indragostita fac lucruri. Rezultatele de pana acum sunt episoade care nu seamana intre ele pentru ca nu am un tipar la oameni. Fiecare om isi are propriul univers.

U: Ok, cred ca am inteles cu totii despre cine este vorba. In continuare as vrea sa aduc in discutie un subiect arzator, care ii preocupa intens pe cititorii blogului utopic.ro. Este vorba de noua generatie de artisti urbani, cu ale lor interventii stradale. Care este pozitia ta?

R: Sezand. Adica nu sunt un element activ dar observ. Sunt artisti foarte talentati care au inceput in strada si apoi lucrurile au inceput sa mearga din ce in ce mai bine pentru ei si in alte medii. Mai sunt si interventii care nu au valoare artistica dar care poarta un mesaj deci transmit ceva privitorului/trecatorului. Ma bucur atunci cand descopar pe strada o lucrare frumoasa pe care o apreciez sincer fara sa stiu cine o semneaza. Tindem sa devenim snobi atunci cand stim cine, cum, cand si mai ales cu cine. Sunt si multe prostii dar pe alea nu le bagam in seama.

U: Un raspuns echilibrat, daca-mi permiti. Am observat ca te preocupa, cu succes chiar, si facutul pozelor. In lucrarile tale se regasesc cateva teme predilecte, asa ca intreb pe sleau: te droghezi?

R: *rade* Pot sa nu raspund pe sleau?

U: Poti sa faci ce vrei, suntem pe internet. Oki doki. Se stie ca numarul vizualizarilor este un indicator clar al valorii unei fotografii. Care dintre pozele tale detine recordul?

R: O fotografie cu tine detine recordul ca numar de vizualizari. Dar mai sunt si alte categorii dupa care se judeca o fotografie. De fapt sa fiu mai precisa primele trei locuri sunt ocupate de tine.

U: Wow. Nu ma asteptam. Ai fotografiat o gramada de subiecti..si totusi...eu sunt pe primul loc...mi se pare superinteresant...

R rade.

U: De manipularea prin mijloace digitale ce spui? Consideri ca astfel poti manipula si destinatarul mesajului tau? Daca da, ai incercat? Si, daca da, ai reusit, si ce?

R: Se poate sa fi reusit dar fara intentie. Cred ca se poate manipula foarte usor pentru ca-i poti infatisa omului de langa tine o idee despre el ambalata frumos in magie, idee care poate nu exista dar pe care ar vrea sa o imbratiseze. De la vrut la facut e un mic pas. "Cel mai mare rau care i se poate intampla cuiva e sa nu fie folosit de nimeni niciodata pentru nimic"; am citit asta undeva si sunt intru totul de acord. Am reusit sa am povestile pe care le-am vrut.

U: Dar sa aflam cate ceva si despre omul din spatele profilului. Cine este ra.da in viata de zi cu zi?

R: Un om care se duce la serviciu, se plange, nu prea are dorinte, nu tanjeste si asta pentru ca nu crede ca viata ar trebui planificata. Se joaca mult, ii place somnul, rade cu orice ocazie si incearca pe cat posibil sa scape de conventii sociale care te invata de mic cum sa te comporti, ce zici, ce faci. Nu este o rebela ci mai degraba observatoare. Are catel si este dezordonata.

U: Crezi ca echipa Romaniei va trece de grupe?

R: Adica ce-mi zice mie intuitia feminina? Cred ca va trece de grupe dar dupa grupe nu stiu ce urmeaza si daca mai urmeaza ceva. E clar ca la un moment dat se va impotmoli.

U: Suntem pe ultima suta de metri, asa ca iti urez succes in preocupari si cat mai multe situatii care sa te inspire. Stii cum e, cineva sau ceva te inspira pe tine, tu faci si prin asta ne inspiri pe noi, iar noi mergem mai departe si inspiram totul in calea noastra.

R: Vine furtuna?

rade

4 comentarii:

Anonim spunea...

citesc biblia si plang

Anonim spunea...

j'ai oublie mon cahier a la maison

utopic spunea...

it is no laughing matter

Anonim spunea...

hihihi