VIATA SANATOASA

SARCINA SI NASTEREA

GRAVIDA CU RH NEGATIV

INCEPE CU UN SUC, SERVIT LA O TERASA COMUNISTA DE MA-TA SI TAC-TU

Sistemul Rh (Rhesus)
Este un complex de 6 antigene pereche, produse de gene (Cc, Dd, Ee), este ereditar si nu este influentat de sex. Persoanele Rh negative nu au antigenul D pe hematii (globulele rosii)

CU ALTE CUVINTE, DESCURCA-TE CUM POTI CA NU MERGE SA DEZINFECTEZI CU SPIRT

Lipsa antigenului D de pe hematiile materne si prezenta lui pe hematiile fetale poate sa declanseze un conflict imunologic numit izoimunizare. Izoimunizarea apare binenteles numai in contexul unei incompatibilitati de Rh (nepotriviri).

DAR CU INCOMPATIBILITATILE IDEOLOGICE CUM RAMANE, DOCTORE? FACEM DOI CU CINE NE SINCRONIZAM MEDICAL MECANIC SAU UNUL SINGUR CU CINE SE LIPESC MAGNETII PECTORALI?

Singura situatie care ridica probleme este cea in care mama are Rh negativ (Rh -), tatal Rh pozitiv (Rh +) si fatul Rh pozitiv (Rh +). Prima expunere declanseaza raspunsul primar. Antigenul D, perceput de sangele matern ca un “corp strain” determina producerea de limfocite (globulele albe) cu “memorie”, urmand ca la o a doua expunere cand antigenul D intra in contact cu aceste limfocite sa se produca anticorpii, care pot fi de tip igG sau IgM. Din acest moment gravida se poate numi izoimunizata, statut pe care il va pastra toata viata.

DIN ACEST MOMENT TANARA FEMEIE VA INCEPE SA SE GANDEASCA LA O EVENTUALA SARCINA INTRAUTERINA EXTRAFINAFELINA CA DOAR DE AIA ERA VENUS FRUMOASA SI FARA BRATE, PE ALEA LE FOLOSEA LA LEGANAT COPII CU NANOSENSIBILITATE, NU LA CARAT PLASE CU SEMIPREPARATE DIN MACROMARKET

ASA CA-NCHIN IN CINSTEA GANDULUI LAPTELE CU FISTIC SI COCOS DE PE BIROU SI-MI PROPUN AUTOCONTROL IN CONSERVARE SI CONSANGVINIZARE CAT MAI INSPIRATA, DRUMUL SIGUR-SIGUR E CEL BUN, SI DUCE CATRE CAT MAI APROAPE, PENTRU CA N-AS PUTEA SPUNE CA ASEARA ERAM SINGURA SI CA NU SE VEDEA LUNA PLINA DE CEVA LUMINA DIN PAT DE ACOLO UNDE STATEAM SI NICI CA ERAM NELINISTITA BA CHIAR DIMPOTRIVA DESTUL DE MULTUMITA

TU TE-AI NASCUT PRIMAVARA EU 
TOAMNA SI DUPA AIA NE-AM INTALNIT 
REZERVA DUBLA DE SPITAL EVOLUTIV 
VORBIND PARE UN CAZ REUSIT

7 comentarii:

Anonim spunea...

e ok ma. bine ai venit. cica nu e asa mare problema cu sarcina. exista vaccine :)

facem concurs?

utopic spunea...

dai tu startu?

Anonim spunea...

pe cind un curs despre lactatie?

utopic spunea...

cand o face plopu pere si anonimul mangaiere

Independenta Dependenta spunea...

mă, m-am întristat.

utopic spunea...

si eu ce sa-ti fac :)

Independenta Dependenta spunea...

nimic. eu ţie ce pot să-ţi fac?:)