RE: gres

Ieri mi-am cumparat pentru prima data revista RE:publik. Eram tare curioasa sa aflu si eu ce hram poarta, ca tot auzisem o droaie de pareri pro si contra. Am rasfoit-o cu destul de mare atentie si fara sa pornesc de la vreo preconceptie.

Treaba e ca aceasta revista pacatuieste prin trufie. Nu merg pe principiul "in fata cunoasterii trebuie afisata umilinta totala", insa nici pe ala de spune ca "numai parerile vehemente pot genera niste reactii notabile". Parca oamenii care scriu la revista asta isi propun sa fie aroganti cu orice pret. Daca nu as fi avut cat de cat habar de subiectele tratate, cred ca nu m-as fi ales nici macar cu un ciot de ceapa degerata, as far as information is concerned. Bun, se adreseaza unui public anume, care are habar de una si de altul. Insa chiar e musai sa fie atat de incantati de propriile preferinte? Pe care aproape ca ti le baga pe gat de la inceputul articolului.

Nu spun ca opiniile astea nu au in spate munti de cunostinte oarecum relevante, insa prea sunt blazati.
De fapt, cred ca asta e principala problema a urbanului bucurestean. Isi da singur cu firma-n cap. Degeaba e underground si psiheledic daca tine mortis sa faca atata caz de asta. In secunda doi devine cel mai mare cosmar al lui, adica un muritor de rand, cu gusturi comune.

Oricum toata lumea e indie nowadays. Oamenii cul sunt noii oameni comuni.

4 comentarii:

Gogu Kaizer spunea...

Dupa ce ca ma dor ochii de la albul asta, ti-ai mai tras si font minuscul, sa ma chiorasc mai rau

utopic spunea...

dar articolul, articolul e de o valoare indiscutabila, nu?

Gogu Kaizer spunea...

Desigur.

szigmund spunea...

mda, si eu am aceeasi impresie trista despre revista. si culmea, eu cica-s obsedat de toata chestia asta legata de filme. un singur numar am luat din republik si acum putrezeste pe undeva prin casa.