Idealista, ca mai toate petitiile

Mi-as permite sa va rog s-o semnati. Sau macar sa le spuneti si altora despre ea. Cine stie..



Acolo scrie asa:

9 membri ai Parlamentului Romaniei au depus in mai 2007 un proiect de lege pentru prevenirea cruzimii fata de animale care propune infiintarea Politiei Animalelor, institutie compusa obligatoriu din iubitori de animale. Politia Animalelor va avea atributii de inspectie si control ale protectiei animalelor si prevenirea cruzimilor fata de acestea conform prezentului proiect/legi.

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=8414

Infiintarea Politiei Animalelor in Romania va transmite societatii mesajul ca abuzurile fata de animale nu pot fi tolerate, asa cum prevad legile de protectie a animalelor – romanesti, europene, universale; numai prin sanctionarea actelor de cruzime fata de animale, prin informarea publicului in legatura cu masurile aplicate dar si cu succesele obtinute, oamenii vor deveni mai umani fata de animale si, bineinteles, fata de oameni.


7 comentarii:

Anonim spunea...

Am sa semnez doar daca asa zisa "Politie a animalelor" va fi formata din Ursi, caini etc.. cred ca diversitatea ar prinde bine batranei noastre Romanii. Sa fim seriosi..

Anonim spunea...

"Amin" zic articolului astuia

Anonim spunea...

M-ai convins sa semnez :) dar stii ce urmeaza dupa ce se va infiinta acea "Politie" a animalelor? O emisiune pe PrimaTV gen "112 - Politia in actiune", dar cu pisici si caini.

Anonim spunea...

catre primul commenter: gluma a fost buna, dar fumata acum 4-5 ani
catre al doilea commenter: "amin" inseamna "asa sa fie" si la fel ca si commentul tau, informatia ce tocmai ai primit-o de la mine nu are legatura cu postul facut de utopic :)
catre al 3-lea commenter: asa ceva exista, se numeste 'animal rescue' sau variatii formate din cuvintele "pet,rescue,animals" si e pe Discovery

Catre toti commenterii + utopic: semnarea unei petitii (mai ales online) nu impune acceptarea acesteia de politicieni, votarea sau macar discutarea temei acesteia. Daca se ajunge la o discutie pe aceasta tema la tv orice politician va va spune ca "nu exista fonduri" sau ca "romania nu este pregatita pentru..", "nu avem legi care sa..." si variati de propozitii formate din cuvintele :"bani, romania, animale, fonduri, legi, politie, ong" precum si cuvinte de legatura si/sau exprimari ambigue . Nu ma intelegeti gresit, simpatizez ideea crearii unei politii pentru salvarea animalelor dar asta implica promulgarea de noi legi care sa reglementeze aceste noi ogane politienesti, drepturile acestora, legatura dintre acestea si politia propriu-zisa, etc precum si o mare aglomerare de ong-uri care lucrand in preuna sa se poata autofinanta, sa poata plati adaposturi pentru animale, doctori si asistente.. precum si o groaza de voluntari pentru ingrijirea animalelor... ceea ce in Romania.. e UTOPIC :)

utopic spunea...

biologu, stiu, am semnat-o chiar daca e un demers nerealist, sortit esecului, vezi si titlul insemnarii.

chiar daca se vor implini cei 25464 de "daca", lucrurile tot se vor rataci undeva pe drum.

si asta e foarte trist.

Anonim spunea...

avand in vedere ca visul vietii mele este gazarea si incinerarea tuturor cainilor vagabonzi, ceea ce e partial cruzime, nu pot semna asa o petitie.

Anonim spunea...

Biologu, stiu ca exista o emisiune in genul asta (apropo, e pe Animal Planet, nu pe Discovery). Ma tem insa ca emisiunea romaneasca va aduce mai mult cu "112- Politia in actiune" :(