1..2...3...Si!


Auzisem de chestia asta asa ca am cautat-o pe eternul google (fara de care viata mea ar fi pustie). Si am gasit ca da, chiar exista. Bungee jumping la Cheile Rasnoavei. Si chiar e cea mai mare inaltime din Europa de Est si a doua din toata Europa. Hai sa ne delectam cu niste date mai tehnice: saltul se realizeaza de la o intaltime de 135m cu posibilitate de marire la 155 ( nu, mersi!). Saritorul se lanseaza dintr-o nacela suspendata de un pot de cabluri ancorate intre doi pereti verticale. Din momentul lansarii pana la intinderea corzii elastice se consuma 4.5 secunde la o greutate de 95 kg( deci nu se poate sari cu your significant other, exceptand cazul in care fiecare are vreo 40j de kile). Lungimea corzii este de 35 m si are o elongatie de pana la 300%, iar acceleratia gravitationala este 2g.
M
or de frica dar vreau sa merg acolo..sa il rog pe nenea de langa mine sa numere pana la 3. Sa sar. Daca va pasioneaza subiectul opriti-va aici, sunt niste povestioare palpitante scrise destul de dragut de ei si ele care s-au incumetat. Plus filmulete. A, si cica tipu' cu masinaria ar cam vrea sa plece din tara asa ca o vinde. Daca aveti 20.000 de euro la indemana..

4 comentarii:

Anonim spunea...

mi-ar placea si mie...dar frica mea e cam mare...chicken me

Anonim spunea...

don't.ai idee cati au murit acolo?e veche coarda.de-asta vinde.mi-au zis friends of friends, care cunosc foarte bine situatia.

utopic spunea...

hrm. cum de nu prea se stie de accidentele cu pricina? details, gimme details

Anonim spunea...

tot timpul m-am intrebat oare cum e sa cazi asa in gol..e o senzatie unica presupun,dar nu cred k as avea curaj sa ma arunc.poate as ruga pe cineva sa ma impinga :))