Dansez pentru audienţă

Pentru că lucrurile de prost gust au tendinţa de a se repeta, iată că ne-a izbit un nou sezon de "Dansez pentru tine". Sunt atătea lucruri în neregula cu surogatul asta de emisune, încât nici nu ştiu cu care să încep. Hai să încep totuşi cu nesimţirea cea mai mare, şi anume aia de a exploata dramele unor oameni pentru rating. Adică, ce, noi nu putem să facem ca tvr-ul cu surprize, surpize? Ce, au pus ei monopol pe paralizaţii şi bolnavii frumoasei patrii? Lasa dom'le că găsim şi noi, ba chiar mai paralizaţi şi mai amărâţi. Cazurile noastre vor fi mai disperate decât ale lor! Wow, o să iasă bestial emisiunea!

Hai să-i punem pe ăia să danseze lambada cu zambetul pe buze, în timp ce de acasă îi privesc nişte tetraplegici, un leucemic, doi bătrâni cu cataractă, şi un motan bolnav de sida. Hai să culegem câteva vedete în mizerie şi să le cuplăm cu bieţii anonimi. În felul ăsta toată lumea căştigă, muritorii de rând apar la televizor, spre ciuda tuturor vecinilor, iar artiştii de valoare ai poporului mai scapă de câteva albume de pe raft (ce fel de suflet să ai, dragă, să nu cumperi albumul unei ande adam care-şi expune şuncile pentru vreo bunicuţă necăjită?!).

Exemplu concret: pentru noul sezon a fost cooptat în echipa de şoc domnul doctor în manele, costi ioniţă. Care n-are nici o treabă cu muzica, dansul, viaţa în general, dar mai ştie şi el un nene de la pro teve.

Discuţie:

Ştefănel Bănică: "Concurenta cutărescu, prietenul tău e grav bolnav, nu-i aşa?
Concurenta plange, urlă, povesteşte care-i faza, apar pe ecran imagini înduioşătoare, vaiete, întristare şi suspin.
Ştefănică: Ei, sterge-ţi lacrimile. Costi, am auzit că scoţi un nou album...bablablalbalb

Nici o pauză, nici o ezitare, nimic. Înmormântarea se face nuntă şi tot aşa.

Mă rog, încercând să menajez nişte neuroni şi dând pe fast forward: aia se zbânţuie pe acolo, un aşa-zis juriu dă note ablablabalbal, telespectatorii votează, totul este minunat. Încet, încet, se elimină câte un caz, cel mai probabil alea mai puţin nasoale. Dacă eşti paralizat de la găt în jos şi mai ai şi ochii albaştri, mergi aproape la sigur (în caz că nu apare vreun copil mutilat). Însă dacă eşti tuciuriu şi ai nevoie de un transplant de genunchi, naşpa, frate, mai bine stăteai acasă, loserule! Deranjezi oamenii de bine pentru mărunţişurile tale. Credeai că bolnavii nu au clasamentele lor sau ce? Nesimţitule!

Bineînţeles că un asemenea bâlci ieftin trebuia dirijat de un personaj pe măsura, şi aici proteveul a avut mare noroc, pentru ca Ştefanică Bănică Juniorică se potriveşte de minune, e la fel de fals ca tot conceptul. Aduci un om care nu a dat în viaţa lui un leu pentru alţii (pumni a dat o gramadă, însă) să pozeze în binefăcătorul săracilor şi al leproşilor. Adică îl azvărli într-un conflict de interese cu zâna de nevastă-sa, femeie blandă şi cu suflet milos, la rându-i. Nu se face.
Nu pot să cred că am fost îndrăgostită de el când eram mică (pentru o scurtă perioadă, ce-i drept, era înainte să îl văd pe petre roman). De partenera lui nu zic nimic, pentru ca e iubita lui marius moga, deci a pedepsit-o ăl de sus destul.

Trăgând linie, ăsta e genul de emisiune la care nu ma pot uita nici măcar la modul instructiv-hai-să-cunoaştem-porcăriile-ca-să-apreciem-valorile. Mi se întoarce stomacul pe dos. Ăla nu e spectacolul mărinimiei, e spectacolul mizeriei umane în toată splendoarea ei.

Şi uite aşa, dragii moşului, se fac banii!

Mdeah, poza e luată de prin locul unde (nu) se gândeşte (liber).

15 comentarii:

Anonim spunea...

Amarastenii aia nu au nici o vina care apar in emisiune. M-as unge si cu cacat si as umbla prin Romana in pielea goala daca asta ar salva pe cineva apropiat.
In schim tiganu' al borat si scund, nu-i ajunge ca e un faker in muzica si un actor de cacat de-i face de ras numele lui tac-su! Vrea sa fie si moderator de emisiuni plangacioase, sa-l iubeasca tot romanul. I-as rapi copilu'(care saracul nu are nici o vina) si i-as spune lui Banica: "frate, daca nu dai din cur si nu faci piruete ca in Lacul Lebedelor, ti-l vand pe bucati la cine are nevoie de-un ficat proaspat!"

Anonim spunea...

I just loved your entry now.
GG.
(adica am baut 2 beri si ma gandeam ca ar fi nice sa te incurajez. nu ca ai avea nevoie dar fiecare bob conteaza. gogogogogogo powerpuff!). ^^

Mihai spunea...

Io nu inteleg de ce esti (sunteti) asa pornita. Da, totul e pentru rating si in televiziune sunt oameni "fara suflet". Biznis men. Asta e. In mod cert sunt lucruri mult mai rele la TV decat emisiunea asta. Fa un post cu elogii la acelea :>
Oricum, esti surprinzator de informata :D eu unul nu prea am habar de emisiunea aia

Anonim spunea...

Pfa, pai asta nu-i nimic, sa-i vezi pe-aia care lucreaza in advertising! :D

Anonim spunea...

oricum, se stie din start cine va castiga, si anume celui cu beleaua cea mai mare. doar n-o sa dea "premiul cel mare" tipului cu cicatrice pe fata sau mai stiu eu cui. sorry frate! nu esti destul de distrus. cum ai zis si tu "Deranjezi oamenii de bine pentru mărunţişurile tale."

Anonim spunea...

Jajj, ai un blog f fain tu!:)

.raoul spunea...

Thanks hon! Mailul asta a mers la direct in inboxu lu sefa (mama), sora, nepoata. Nu puteam sa fac un rezumat mai bun fara sa scap vre-o trei injuraturi, lucru "totally" nepotrivit in fatza shefei (mamei).

poate le mai vne mintea la cap si mai lasa glandele lacrimogene sa mai ia o pauza.

Anonim spunea...

foarte bine scris, foarte bine prezentat... place.. asa ca mult succes, tocmai ai un nou cititor, ca-mi place cum scrii.

acum revenind la subiect... din pacate nu e numai vina Pro-ului sau al lui SBJ. Vina este a romanilor care se uita la emisiune, care se uita si la Din Dragoste, Iarta-ma, Stupize-Stupize si altele de genul asta. Degeaba zicem noi de cei care fac emisiunile astea.. pentru ca o sa le faca atata timp cat spectatorii o cer. Nu sunt de acord cu razvan ca as face ce a zis el ca ar face. gasesti multe alte variante decat sa te duci la astfel de emisiuni...

Oricum, clar se stie cine castiga si tot asa...

Monica spunea...

tocmai, ca se gandeste!exact cu argumentele enumerate de tine! dar nu ma supar pe tine :( ce voiai, nora pentru mama?

suan spunea...

Da, si mai e o porcarie de emisiune care de data asta se transmite direct de la TVR, cu mici imprumuturi de la raposata emisiune Teo. Intitulata "Dis de seara" emisiunea ii tembelizeza cu manele mai nou si pe cei care nu isi pot permite televiziunea prin cablu.
Sincer credeam ca cei doi prezentatori ardeleni aveau mai mult bun simt, si tvr-ul de altfel dar se pare ca m-am inselat... si tragedia e ca toata parada semianalfabetilor manelisti s-a cam incheiat in mare la televiziunile private, deci realizatorii inregistreaza si un delay la "main stream", sau cum io fi zicand ca m-am incurcat....... :P
Long live your blog!!! E fain!

Anonim spunea...

bun venit in lumea rea de la televiziune...
daca au rating ar vinde orice ...
asha este rostul

dar uneori televiziunile se pot educa

aquashark spunea...

hai frate! eu colind stadioane ca sa am ce scrie la blog si tu alegi teh eazy way out.. pai e frumos?

si in plus ce tot ai tu cu banica? a facut un rol memorabil ca ciupanezu' in baetzi buni.. sa moara, sa faca

Anonim spunea...

*does the running man*
http://static.last.fm/avatar_thumbnails/ccf2d0360eb72f04884e9b59c24e8a5d.gif
they should air this.

andrei manea spunea...

On-topic: Join the club: NOI VOMAM CAND NE UITAM LA TROTEVEU ! :))
Off-topic:
Esti Bucurestean ? Esti scarbit sau incantat de orasul tau ?
Atunci treci pe aici si dati cu parerea ! Poate asa reusim sa creem un curent de opinie (stiu ca e un vis frumos, dar lasati-ma sa visez).
P.S. Daca considerati ca acesta e un SPAM, dati cu pietre la manea.andrei [at] gmail [dot] com si promit sa imi cer scuze si sa nu va mai deranjez !
Andrei... ;)

Anonim spunea...

stiu ca m-am trezit cam tarziu, dar am si eu cateva lucruri de zis. In principiu nu comentez la ce ai scris...cu mici exceptii: si pe mine ma seaca faptul ca sunt trase de par momentele cu plansete doar de dragul audientei, insa uneori oamenii aia chiar danseaza bine.
2. Juriul nu e chiar format din oameni luati de la piata...
Acum simt nevoia sa spun ca de multe ori fetele alea din orchestra behaie...nu canta si costi ionita e penibil pana in maduva oaselor :D
Razvan(primul comment) Nici eu nu-l inghit pe Banica...dar l-am vazut pe scena unui teatru si cred ca e un actor bun.
cam asta a fost :)
By the way...tocmai am dat peste blogul tau, din intamplare...si imi place f mult :D
e foarte dracos :D